Zaai-acties helpen Dordtse vlinders en bijen

29 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Zaai-acties helpen Dordtse vlinders en bijen

DORDRECHT -  Met emmers vol zaad liepen vrijwilligers van het Platform Duurzaamheid Dordrecht over braakliggende terreinen in Wielwijk, op het Leerpark en bij de Kerkeplaat. Daar zaaiden ze woensdag 27 mei in totaal 15 kilo vlindervriendelijke, kleurrijke, bloemenzaden uit.
 
De bloemenvelden verrijken de biodiversiteit op het eiland en helpen de vlinders en de bijenstand en zorgen voor een vrolijke aanblik. De vrijwilligers van de werkgroep Natuur, Voeding & Gezondheid hebben dit jaar daarom ook veel zonnebloempitten gezaaid. Al vanaf 2011 houdt de werkgroep Zaai-acties met ondersteuning van de gemeente Dordrecht.
 
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.