Samenwerking gemeente en ondernemers kernwinkelgebied

29 mei 2015 door Hennie van der Zouw
Samenwerking gemeente en ondernemers kernwinkelgebied

DORDRECHT - Samenwerking gemeente en ondernemers KernwinkelgebiedWethouder Mos (Economische Zaken) en de heer Ter Steeg, voorzitter van de Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht (POBD) hebben gisteren een uitvoeringsovereenkomst ondertekend. In deze overeenkomst is afgesproken dat de opbrengsten uit de reclamebelasting en de aanvullende gemeentelijke subsidie van 65.000 euro per jaar worden ingezet voor gezamenlijke ondernemersactiviteiten in het kernwinkelgebied van Dordrecht.
 
Eind 2014 heeft de gemeenteraad de verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting voor het kernwinkelgebied in de binnenstad vastgesteld. Deze reclamebelasting vormt de basis voor het ondernemersfonds. Na de vaststelling door de raad zijn vier ondernemers uit het gebied van start gegaan voor de oprichting van de POBD.

Ondernemers bepalen inzet middelen uit fonds
De ondernemers van het kernwinkelgebied hebben als lid van de POBD directe zeggenschap over de besteding van de middelen uit het fonds. Zo bepalen ze bijvoorbeeld mee welke activiteiten voor de binnenstad van (economische) waarde kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van publieksevenementen, straatactiviteiten en gezamenlijke promotie. Uiteindelijk moeten hierdoor meer bezoekers naar de binnenstad worden getrokken, met alle voordelen van dien voor ondernemers.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.