Tijdens Koningsdag tot 12:30 uur geen Waterbus van en naar Dordrecht

15 april 2015
Tijdens Koningsdag tot 12:30 uur geen Waterbus van en naar Dordrecht

DORDRECHT - Op Koningsdag, maandag 27 april, vaart de Waterbus pas vanaf 12.30 uur naar Dordrecht. Deze aangepaste dienstregeling heeft te maken met de verordeningen die in Zwijndrecht en Papendrecht van kracht zijn en de afsluiting van de vaarwegen vanwege de Grande Parade. De Waterbus haltes zijn in deze periode niet toegankelijk voor het publiek.

Waterbus vaart op Koningsdag tot 12.30 uur niet naar Dordrecht.

De dienstregeling tot 12.30 uur ziet er daarmee als volgt uit:
• Lijn 20 Rotterdam Erasmusbrug – Dordrecht Merwekade: vaart een beperkte route tussen Rotterdam en H.I. Ambacht. Er wordt niet naar Dordrecht gevaren in de ochtend. Vanaf 12.30 uur worden op de gehele route tussen Rotterdam en Dordrecht extra schepen ingezet.
• Lijn 21 Zwijndrecht Veerplein – Dordrecht Hooikade:  vanaf 12.30 uur vaart deze lijn 4x per uur.
• Lijn 22 Papendrecht Veerdam   – Dordrecht Merwekade: vanaf 12.30 uur vaart deze lijn 4x per uur.
• Lijn 23 Sliedrecht Middeldiep – Dordrecht Merwekade: vanaf 12.30 uur vaart deze lijn 1x per uur.
• Lijn 24 Zwijndrecht Veerplein – Dordrecht Merwekade: vanaf 12.30 uur vaart deze lijn 1x per uur.

• Er worden vanaf 12.30 uur extra schepen en personeel ingezet, inclusief beveiliging op de haltes en schepen.

Over Aqualiner en Waterbus
Aqualiner is de snelle veerdienst in Rotterdam tussen Erasmusbrug, Katendrecht, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM. Met snelle schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis tussen de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, maar er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee. Door de 111 medewerkers worden met 13 schepen dagelijks 19 haltes aangedaan. Aqualiner en Waterbus zijn onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatiebureau AM+D Tel: 010 – 440 11 40.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.