Na electrische auto nu ook... electrische zeepkist (+ video)

04 juni 2015
Na electrische auto nu ook... electrische zeepkist (+ video)

DORDRECHT - Woensdag 3 juni reed op het Statenplein een supersonische... zeepkist.

Drie kinderen rijden om de beurt rondjes over het plein met deze ´bolide´ en hebben de grootste lol. De zeepkist 2.0, met accu en rem, trekt de aandacht van voorbijgangers. Pure nostalgie voor mannen die in hun jeugd zeepkisten bouwden.
 
De man naast mij op de bank vertelt dat de topsnelheid van deze 'bolide' 8 kilometer per uur bedraagt. Op de vraag van wie (kijkend in de richting van de kinderen) de zeepkist is, is het antwoord van de man naast mij; "Van John". Op de vraag hoe oud John is volgt het antwoord `46`. Juist ja... maar de kinderen, met name de 5-jarige Bente, mogen er dus (óók) mee spelen.

De wielen zijn, net als vroeger, afkomstig van (twee) kinderwagens. Er zit een electromotor in,  onderdelen van een keukenkast en stukken van een vloer. De bijzondere zeepkist van John, eh... van Bente, heeft een naam; het is de 313.

 

Weet u (nog) wie er ook auto heeft met het nummer 313? Onderaan dit artikel kunt u reageren.
Er is geen prijs aan verbonden, maar toch leuk om te zien wie zijn klassiekers nog kent, toch...
Over nostalgie gesproken.

Tekst/beeldmateriaal: Karel Thieme
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.