Drechtse Stromen zoekt energieambassadeurs

05 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtse Stromen zoekt energieambassadeurs

DRECHTSTEDEN - Drechtse Stromen is een burgerinitiatief in de Drechtsteden met als doel : verduurzaming van onze energie: minder verspillen en zoveel mogelijk duurzaam en lokaal opwekken. Voor meer informatie www.drechtsestromen.net .

Drechtse Stromen heeft de afgelopen anderhalf jaar met succes ‘proefgedraaid’  met  verschillende initiatieven samen met bewoners in de Drechtsteden.

Zij werken hierin samen met  De Energie Coöperatie Dordrecht, ECD.  De initiatiefnemers willen nu gaan verbreden en versnellen en zoektendaarom contact met vrijwilligers die daarbij willen helpen als energieambassadeurs.  

Wat is een energieambassadeur?
Een energieambassadeur is een enthousiaste vrijwilliger die buurt en straatgenoten stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. De energieambassadeur benadert bewoners en maakt hen enthousiast .  De ambassadeur biedt informatie over energiebesparende mogelijkheden en/of  organiseert een bewonersavond.  Hij/zij werkt samen met onafhankelijke energie experts die deskundige adviezen op maat geven.

Wat biedt Drechtse Stromen de energieambassadeur?
Drechtse Stromen is een nieuwe en enthousiaste  groep  van mensen uit verschillende sectoren van de samenleving en de stad, die hun kennis op energiegebied delen, daardoor vergroten  en vervolgens ter beschikking stellen aan onze medeburgers.  De organisatie is volop in beweging.  

Dit najaar wordt een eerste cursus voor energieambassadeurs georganiseerd. De cursus is bedoeld om hen voldoende voor te bereiden op hun  rol als energieambassadeur. Men leert er bijvoorbeeld:
•    hoe je samen met andere buurtgenoten op energiegebruik kunt besparen
•    hoe je een bijeenkomst voor de buurt of straat het beste kunt organiseren en begeleiden
•    iets over technische aspecten van verduurzamen
•    over de in eerdere projecten en andere steden opgedane  praktijkinzichten, -ervaring en -kennis.  

Ook na de cursus blijft men in contact met de andere ambassadeurs om  ervaring uit te wisselen en elkaar te stimuleren en te helpen.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in slim energie besparen, isoleren van woningen, of zelf opwekken van energie? Of vind je het leuk om mensen in je straat of in je buurt hierbij te helpen? Neem dan contact met Drechtse Stromen op voor een gesprek. Dat kan via secr@drechtsestromen.net  Nadere informatie bij gerritjanvanderkolm@gmail.com . Tel: 0624269968

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.