Sophie Bijkerk eindigt op tweede plaats in de finale van Superkids

08 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Sophie Bijkerk eindigt op tweede plaats in de finale van Superkids

DORDRECHT - Kunstrijdster Sophie Bijkerk (13 jaar) van Kunstrijvereniging De Drechtsteden is tweede geworden in de finale van Superkids, het goed bekeken talentenprogramma op RTL 4.

Na een prima optreden op 22 mei jl. was Sophie verzekerd van een plaats in de finale. In deze finale liet Sophie, huidig Nederlands Kampioene in de categorie Advanced Novice, haar talent op het gebied van kunstschaatsen zien. De juryleden, bestaande uit Carlo Boszhard, Dinand Woesthoff, Angela Schijf en Tijl Beckand konden in deze finale de acts punten geven van 10 tot en met 25 punten. Een strenge maar rechtvaardige jurering zou de kinderen dan ook ten deel vallen.

Sophie kwam in het tweede gedeelte van het programma aan de beurt. Met klassiek pianiste Iris Hond op vleugel, reed Sophie een prachtige, zéér elegante kür op de muziek Imagine van John Lennon uitgevoerd door Glee.

Zowel door het publiek als de jury werd de prestatie van Sophie zeer gewaardeerd, een staande ovatie viel haar dan ook ten deel. Haar puntentotaal van in totaal 194,5 punt betekende een close finish voor Sophie Bijkerk en danseres Zoë Greten. Sophie werd dan ook nipt tweede.

Sophie heeft met dezee een studiebeurs van 10.000  euro gewonnen. Deze beurs moet ten goede komen van het verder ontwikkelen van het talent van Sophie.

Het jurycommentaar was zeer lovend voor Sophie maar ook voor het kunstrijden in het algemeen Met twee ambassadrices voor het kunstrijden in de finale staat de sport weer goed op de Nederlandse kaart.

Sophie is lid van de wedstrijdgroep van de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Tijdens haar Superkids avontuur werd Sophie bijgestaan door haar choreografe Nikki Davison en hoofdcoach van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Astrid Tammeling-Winkelman. Klassiek ballet volgt Sophie bij Dancestudio Lucia in Barendrecht. Daarnaast is Sophie één van de 13 talenten van Stichting Kunstrijden Nederland van voormalig topschaatster Joan Haanappel en zit in de selectie van de KNSB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.