Bedrijvenroutes in Drechtsteden Techniekweek 2015

11 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Bedrijvenroutes in Drechtsteden Techniekweek 2015

DRECHTSTEDEN - Donderdag 11 juni, is dag 4 van de ‘Techniekweek Drechtsteden’; een week vol activiteiten voor techniekpromotie. Tijdens dag 4 vinden bedrijvenroutes plaats, leerlingen bezoeken technische bedrijven in de regio.

Ongeveer 80 leerlingen uit drie groepen 8 van basisscholen uit Dordrecht bezoeken toonaangevende bedrijven in de regio. Ook Bert van de Burgt, regionaal portefeuillehouder Arbeidsmarktbeleid is namens het Drechtstedenbestuur aanwezig De leerlingen gaan op bezoek bij onder andere het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Scheepswerf Hoebee en bij Kemper & van Twist. Zo kunnen ze daadwerkelijk horen, zien en voelen hoe technologie werkt.
 
Tijdens de bedrijvenroute maken leerlingen kennis met toonaangevende bedrijven uit de regio, de maritieme sector, energietransitie, de medische sector, enzovoorts. Met deze aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt wordt het belang van techniek voor onze regio en de voor werkgelegenheid bij de leerlingen verduidelijkt.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.