Samenwerkingsovereenkomst Drechtwerk met Barendrecht en Ridderkerk getekend

02 juni 2015
Samenwerkingsovereenkomst Drechtwerk met Barendrecht en Ridderkerk getekend

DRECHTSTEDEN - De gemeenten Barendrecht en Ridderkerk zijn, mede in het licht van de participatiewet, actief nieuwe initiatieven aan het ontwikkelen om zoveel mogelijk mensen die nog niet werken, of met ondersteuning aan het werk zijn, te helpen met werken of participeren.

In dat kader hebben ze de banden aangehaald met Drechtwerk, de sociale werkvoorziening in de Drechtsteden. Bij Drechtwerk werken al zo’n 150 mensen met een beperking uit deze gemeenten. Het is zaak om voldoende werk te blijven vinden om ook deze mensen aan het werk te houden.

Daarnaast kan de kennis en infrastructuur van Drechtwerk goed benut worden bij de ontwikkelingen van nieuwe initiatieven om mensen te laten werken of participeren. Met de nu ondertekende overeenkomst willen de partijen de krachten bundelen om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en de bedrijven te kunnen faciliteren met het invullen van de zogenaamde garantiebanen.

In dat kader is bijvoorbeeld een medewerker van Drechtwerk langdurig als projectleider gedetacheerd bij de gemeenten. Daarnaast is in de overeenkomst vastgelegd dat de gemeenten de intentie hebben om mensen vanuit de doelgroep beschut werk of arbeidsmatige dagbesteding o.a. bij Drechtwerk te plaatsen. Ook hebben de gemeenten hierin uitgesproken zich in te spannen om een bepaald volume aan werkzaamheden door Drechtwerk uit te laten voeren.

Van links naar rechts op bovenstaande foto: De heren; W.H. Bak (directeur Drechtwerk), A. Flach (Lid algemeen bestuur Drechtwerk), L.  van der Linden (wethouder Barendrecht) en H. Dokter (wethouder Ridderkerk).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.