Stichting Karmelkring Elia presenteert zich

13 juni 2015 door Paul Seesink
Stichting Karmelkring Elia presenteert zich

DORDRECHT - Stichting Karmelkring Elia presenteert zich op zondag 28 juni 2015. Zij laat zien wat de kring kan betekenen voor mensen die op zoek zijn naar zingeving. Haar activiteiten zijn geïnspireerd door de spiritualiteit van de Karmel.

Zij wil stilstaan bij zaken die mensen gaande houd; bij de onderstroom van hun leven. Binnenkort hoopt het bestuur de brochure van haar nieuwe bezinningsaanbod te laten verschijnen. Een gevarieerd programma van bezinning, vorming en vieren. De brochure verschijnt zowel op papier als digitaal.

Daarnaast kan ieder zich gratis abonneren op de digitale Kringbrief. Deze verschijnt ongeveer maandelijks en vermeld komende activiteiten. Secretaris Paul Seesink: “Op 21 augustus 2015 organiseert de kring een dagreis naar het oudste Karmelklooster van Nederland in Boxmeer. Het uit 1653 daterende klooster is onder meer bekend van haar achttien prachtige glas-in-loodramen uit de zeventiende eeuw, met ontwerpen van Abraham van Diepenbeeck. Pater Tjeu Timmermans zal daar een rondleiding verzorgen.

Daarna gaat de bus naar het Kruisherenklooster in St Agatha bij Cuijck. Daar is het Erfgoedcentrum Nederlands kloosterleven gevestigd. De reizigers bezoeken daar de expositie ‘Het kasteel van de ziel’. Een tentoonstelling over leven en geschriften van de karmelietes en kerkleraar Teresa van Ávila, nu ter gelegenheid van haar 500e geboortejaar.”

Voor de presentatie en een kennismaking met de stichting kan men terecht op zondagmiddag 28 juni 20015 na de viering in de patio van klooster en De Verrezen Christuskerk,
Nolensweg 10, 3317 LE  Dordrecht
info: 078 616 02 83
paul@seesinkweb.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.