Gezellige opening van nieuw schaakseizoen in De Klockelaer met simultaan door Hans Berrevoets

25 augustus 2014
Gezellige opening van nieuw schaakseizoen in De Klockelaer met simultaan door Hans Berrevoets

DORDRECHT -  Op 4 september zal er vanaf half tien een simultaan worden gespeeld door de drievoudige kampioen van schaakclub de Willige Dame, Hans Berrevoets. Hij zal voor de eerste zetten een korte lezing houden over denksporthistorie onder het motto: ,,Dordrecht schaakstad, Dordrecht-Damstad”. 

Het is dit jaar precies zestig jaar geleden dat zowel de algemeen secretaris van de landelijke schaakbond, ir. Henk J. van Donk als de algemeen secretaris van de dambond, W.H. Lieve, in Dordrecht woonden.  Van Donk was ook een prominent schaker in Nederland.  Bestuurder Lieve had de naam ruim 34 jaar lang de spil van de dambond te zijn: Dat zou nu heten de belangrijkste dambobo van het land. De nationale bonden waren in elk geval eveneens in Dordrecht gevestigd. Hierdoor werd er in Dordrecht dus schaak- en damhistorie geschreven.

De schakers van de Klockelaer schrijven ook een eigen geschiedenis. Ze nemen in Dordrecht en de regio een eigen plek in door een competitie op elke donderdagmorgen voor spelers van alle niveaus. Huisschakers kunnen zo de eerste stappen in een competitie zetten. Clubschakers krijgen de kans extra ervaring op te doen.

Tom van Bokhoven: ,,Iedere oudere (m/v) kan meedoen en wie weet, krijgen deelnemers zo ook zin om bij de schaakclubs Dordrecht en de Willige Dame mee te gaan doen.  Dat zien we als een extra positief effect.  Wie gezellig en ontspannen in de Klockelaar wil komen schaken is van harte welkom om op donderdag 4 september mee te doen aan de simultaan en op donderdag 11 september om half tien in de nieuwe herfstcompetitie te gaan meespelen”.

Tom van Bokhoven maakt het schaken in de regio Dordrecht ook graag zichtbaar via de website: www.tomsschaakboeken.nl
Informatie over schaken in de Klockelaer: (Telefoon 078 617 28 91)

Onderschriften foto's:
Onderste twee foto': Schaken in ontspannen sfeer met uitzicht op het groen (rechts)
Aad Boonstoppel en Peter van der Laars: schaakenthousiasten die geen donderdag overslaan (links)
Bovenste foto: Nabespreking van een spannende partij

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.