Cletus Thuraisingham wint schaak-lente-titel 2015 'De Klockelaer'

15 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Cletus Thuraisingham wint schaak-lente-titel 2015 'De Klockelaer'

DORDRECHT - Schaakgroep de Klockelaer beëindigde op donderdagmorgen 11 juni de lentecompetitie. Cletus Thuraisingham bleek voor het eerst de sterkste in een van de vier seizoenscompetities, die door schaakgroep De Klockelaer elk jaar worden gespeeld.  Met 7 punten uit negen partijen gaf hij Willem Platje (6 uit 9) en Bertus van Manen (6 uit 10) overtuigend het nakijken.

Op donderdagmorgen 18 juni zal begonnen worden met de zomercompetitie. Schaakgroep de Klockelaer speelt vier seizoenscompetities per jaar, die elk ongeveer 10 speelrondes duren. Zo wordt er vrijwel elke donderdagmorgen vanaf 9:30 uur gespeeld. Elke competitie levert een kampioen op in een A- en een B-groep. Beide groepen spelen overigens in één gezamenlijke competitie. Aan het eind van het jaar wordt dan de algemeen kampioen bekend. Daarnaast is er ook ruimte voor enkele feestelijke bijeenkomsten, waarbij vaak een snelschaaktoernooi, een lezing, een demonstratie of een simultaan door bekende Dordtse schakers wordt gehouden.

Schaken bij De Klockelaer kan op elke donderdagmorgen in de Tak van Poortvlietstraat in Crabbehof en is voor spelers van alle niveaus. Huisschakers kunnen zo de eerste stappen in competitieverband zetten. Clubschakers krijgen de kans extra ervaring op te doen. Iedere "oudere jongere" (m/v) kan meedoen en wie weet, krijgen deelnemers zo ook zin om bij de Dordtse schaakclubs SC Dordrecht en De Willige Dame mee te gaan doen.

Wie gezellig en ontspannen in De Klockelaar wil komen schaken is van harte welkom om op donderdagmorgen 18 juni al mee te doen in de zomercompetitie. Met dat "oudere" valt het overigens wel mee: er spelen zowel veertigers als tachtigers mee in De Klockelaer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Ze schaken graag en dat is te merken aan de trouwe wekelijkse opkomst. Een Klockelaerschaker, man of vrouw, slaat niet graag een donderdagmorgen over.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.