Derde Zomersymfonie groot succes

06 juni 2011
Derde Zomersymfonie groot succes

DORDRECHT - – De derde editie van het culturele evenement Zomersymfonie was wederom een groot succes. Het afgelopen weekeinde genoten ruim 8000 bezoekers in het Dordtse Park Merwestein van de beelden van kunstenaars, poppentheater, klassieke muziek, poëzie, hightea, dans, een flamencogitarist en workshops draken tekenen en takkenbeesten maken.

In het park stonden meer beelden dan ooit. Elf gerenommeerde kunstenaars uit België en Nederland toonden hun werk tussen de monumentale bomen en meanderende paden. Vooral zaterdag was een topdag, met meer bezoekers dan ooit. Zondag leek de regen even roet in het eten te gooien, maar met
de eerste zonnestralen stroomde het park weer vol voor een middag met poëzie en klassieke muziek.

Burgemeester Brok van Dordrecht opende het festival zaterdagochtend samen met een Chinese draak vol kinderen. Hij prees het festival, dat geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd en publiek op een laagdrempelige manier in contact brengt met beeldende kunst. Aansluitend bracht dansgroep Mungil Javaanse dansen op het hoofdpodium.
De hele dag door kwamen mensen naar het park om de beelden te bewonderen en zich te vermaken met het culturele randprogramma. Zaterdagavond trok het Ovino-blazersensemble zo’n 500 bezoekers die met kleedjes, hapjes en drankjes kwamen genieten van een picknickconcert.
Op zondagmiddag traden op verschillende kleine podia in het park dichters als Marieke van Leeuwen en Jehanne Hulsman, klassieke muzikanten en een a capella koor op.

Foto bijschrift: Een Chinese draak opende samen met burgmeester Brok het festival

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.