Record aantal kunstenaars bij Zomersymfonie

01 mei 2013
Record aantal kunstenaars bij Zomersymfonie

DORDRECHT -  Tijdens de vierde editie van het culturele evenement Zomersymfonie zal een recordaantal van elf kunstenaars ruim honderd beelden tentoonstellen.

Ook het omlijstende programma in Park Merwestein met muziek, poppentheater, poëzie, workshops en dans is dit jaar uitgebreider dan ooit.

De deelnemende beroepskunstenaars uit Nederland en België zijn dit jaar Cobi Dierikx, Hans van Haastert, Wilma Vermeij, Marijk Renia, Ferdi Wouters, Cees Meijer, Fija Ossewaarde, Jo Peters, Peggy Eras, Geert Verstappen en Jan Verschueren.

Zomersymfonie 2013 duurt voor het eerst drie in plaats van de gebruikelijke twee dagen. De beeldententoonstelling wordt al op vrijdagavond 31 mei om 19.30 uur op een bijzondere manier geopend, waarna het koor Voce Cantate Melodica van de Vrije School een concert geeft.

De dagen daarna is rond de beeldententoonstelling een cultureel programma georganiseerd. Zaterdag 1 juni geven de deelnemende kunstenaars een rondleiding langs hun beelden. Die dag is er Javaanse dans van Ingri Stern, een hightea verzorgd door Delicatento, een optreden van poppentheater Xiewel en geeft Barbara Rinses een kunstworkshop voor kinderen.

Zaterdagavond verzorgt orkest Phil Good - de jongste telg van het Dordrechts Philharmonisch Orkest - om 19.30 uur het traditionele zomeravondconcert op het podium bij de heuvel. Delicatento zorgt die avond voor hapjes en drankjes, maar bezoekers mogen behalve hun kleedjes en stoeltjes ook hun eigen picknick meenemen.

Op zondag treedt kinderkoor Mozaïek van de Montessorischool op, gevolgd door kinderdansgroep Holland Express. Daarna is er een open kinderpodium met jonge muzikanten. Tijdens de hightea treden ’s middags overal in het park op kleine podia dichters en muzikanten op. Behalve stadsdichter Marieke van Leeuwen doet dit jaar ook ‘Poetry Slammer’ Peter M. van der Linden mee aan Zomersymfonie.

Die zondagmiddag treedt ook poppentheater Xiewel op en leert tekenares Zaza Wouters tijdens een workshop hoe je fantasiebeesten kunt tekenen. Om 17.00 wordt het evenement die zondag afgesloten met een grote finale op het hoofdpodium.

Het tweejaarlijkse festival trekt elke keer een paar duizend bezoekers naar het park, maar heeft desondanks zijn kleinschalige en intieme karakter weten te behouden. Met Zomersymfonie wil de organiserende Stichting Laethbloeyer een zo breed mogelijk publiek laten genieten van en kennis
laten maken met kunst en cultuur. Het 128 jaar oude Park Merwestein met zijn monumentale bomen, authentieke inrichting en meanderende paden en vijvers blijkt een ideale plek voor het tentoonstellen van beelden.

Meer informatie: www.laethbloeyer.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.