Vierde editie Zomersymfonie met record aantal kunstenaars

03 juni 2013
Vierde editie Zomersymfonie met record aantal kunstenaars

DORDRECHT - Tijdens de vierde editie van Culturele evenement Zomersymfonie heeft een recordaantal van elf kunstenaars ruim honderd beelden tentoongesteld in Park Merwestein.

Ook het omlijstende programma met muziek, poppentheater, poëzie, workshops en dans was dit jaar ook uitgebreider dan ooit.

De deelnemende beroepskunstenaars uit Nederland en België waren dit jaar Cobi Dierikx, Hans van Haastert, Wilma Vermeij, Marijk Renia, Ferdi Wouters, Cees Meijer, Fija Ossewaarde, Jo Peters, Peggy Eras, Geert Verstappen en Jan Verschueren.

Zomersymfonie 2013 duurde voor het eerst drie in plaats van de gebruikelijke twee dagen. De beeldententoonstelling werd al op vrijdagavond 31 mei om 19.30 uur op een bijzondere manier geopend, waarna het koor Voce Cantate Melodica van de Vrije School een concert gaf.

De dagen daarna was rond de beeldententoonstelling een cultureel programma georganiseerd. Zaterdag 1 juni gaven de deelnemende kunstenaars een rondleiding langs hun beelden. Die dag was er ook Javaanse dans van Ingri Stern, een hightea verzorgd door Delicatento, een optreden van poppentheater Xiewel en gsf Barbara Rinses een kunstworkshop voor kinderen.

Foto’s: Pieter van den Berg en Fokko van der Straaten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.