Zomersymfonie viert eerste lustrum in 2015

05 december 2014
Zomersymfonie viert eerste lustrum in 2015

DORDRECHT - Driedaags cultureel festival in Park Merwestein valt samen met begin van de zomer. Het culturele evenement Zomersymfonie in Park Merwestein in Dordrecht viert in 2015 zijn eerste lustrum. Voor de vijfde editie van het festival hanteert de organiserende Stichting Laethbloeyer dezelfde succesformule als andere jaren: een beeldententoonstelling, omlijst met een cultureel programma van muziek en poëzie, een Hightea, een klassiek zomeravondconcert, poppentheater, Javaanse dans, kinderactiviteiten en workshops.

Zomersymfonie trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het park die op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met beeldende kunst. In 2013 deed een recordaantal  van elf kunstenaars mee die ruim honderd beelden in het park tentoonstelden.
In 2015 valt het evenement precies samen met het begin van de zomer. Het wordt dan gehouden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni. Daardoor krijgt het eerste lustrum extra glans. In 2015 zal de organisatie trachten het succes van 2013 te evenaren, zonder het uitgangspunt van een intiem en romantisch evenement uit het oog te verliezen.

Omdat de organisatie inmiddels ervaring heeft kunnen putten uit voorgaande edities, is het programma voor Zomersymfonie 2015 al grotendeels rond. De basis vormt uiteraard de beeldententoonstelling, waarvoor het park gemaakt lijkt. Ook in 2015 komen beeldend kunstenaars uit heel het land naar Dordrecht om drie dagen lang hun werk te tonen en toe te lichten.

Het omlijstende culturele programma begint vrijdagavond 19 juni 2015 na een bijzondere openingsact met een optreden van het Operakoor Dordrecht. Op zaterdag 20 juni staan er workshops voor kinderen, een voorstelling van Poppentheater Xiewel, een hoedenshow en een Hightea van Delicatento op het programma. Op zaterdagavond vindt het traditionele klassieke picknickconcert in het park plaats, dit keer verzorgd door Phil Good.
Op zondag is er een open podium voor jonge talentvolle musici, Javaanse dans, workshops voor kinderen en treden tijdens de Hightea overal in het park dichters en musici op kleine podia op.

Bijzonder is dat de in samenwerking met het Da Vinci Projecten de bewegwijzering en feestelijke aankleding van het Park zal worden vormgegeven. Na een afsluitend pianoconcert is er een grande finale op het hoofdpodium.

Stichting Laethbloeyer stelt zich ten doel een zo breed mogelijk publiek te laten kennis maken met kunst en cultuur. Dit doet ze door kleinschalige, gratis toegankelijke projecten zoals Zomersymfonie te organiseren voor Dordrecht en omgeving.

Fotobijschrift
Zomersymfonie trekt bij elke editie duizenden mensen, jong en oud, naar Park Merwestein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.