Programma Zomersymfonie 2015 rond

22 mei 2015
Programma Zomersymfonie 2015 rond

DORDRECHT - Nog een paar weken en dan wordt het Dordtse Park Merwestein omgetoverd tot beeldenpark. Tijdens de vijfde editie van Zomersymfonie zal het werk van twaalf Nederlandse kunstenaars te zien zijn, omlijst met een cultureel programma van poëzie, klassieke muziek, zomeravondconcert, dans, poppentheater, hightea en verschillende workshops.

Zomersymfonie trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het park, die op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met beeldende kunst. Dit jaar valt het evenement precies samen met het begin van de zomer. Het wordt dan gehouden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni.

Aan de beeldententoonstelling doen twaalf kunstenaars mee: Jan Bakermans, Imke Beek, Ati Emmerik, Leo Gerritsen, Leen Kessels, Christa Kloppenborg, Bert Koerts, André van der Linden, Tina Lintvelt, Marijk Renia, Erna Wouters en Ferdi Wouters.

Terugtredend Tweede Kamerlid Gerard Schouw komt het evenement vrijdagavond 19 juni om 19.30 uur openen, na de bijzondere openingsact van Jur Houtman. Daarna volgt een optreden van het Operakoor Dordrecht. Op zaterdag 20 juni opent de beeldententoonstelling om 10.00 uur. Die dag zijn er workshops voor kinderen, om 14.00 en 15.30 uur de voorstelling ‘Schat van een koning’ van Poppentheater Xiewel, een hoedenshow en een Hightea van Delicatento. Om 19.30 uur begint het traditionele picknickconcert in het park, voor de tweede keer verzorgd door Phil Good.

Op zondag 21 juni zijn de kunstenaars vanaf 10.30 uur aanwezig om toelichting te geven op hun werk. Die dag is er om 11.30 uur een open podium voor jonge talentvolle musici, om 14.00 uur Javaanse dans en om 13.30 en 14.30 uur workshops voor kinderen. Vanaf 13.00 uur treden tijdens de hightea overal in het park dichters en musici op kleine podia op.

Bijzonder is dat in samenwerking met Da Vinci Projecten de bewegwijzering en feestelijke aankleding van het Park zal worden vormgegeven. Na een afsluitend pianoconcert om 16.30 uur is er zondag een grande finale op het hoofdpodium.

Stichting Laethbloeyer stelt zich ten doel een zo breed mogelijk publiek te laten kennis maken met kunst en cultuur. Dit doet ze door kleinschalige, gratis toegankelijke projecten zoals Zomersymfonie te organiseren voor Dordrecht en omgeving.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.