Al ruim 4500 basisschoolleerlingen op ontdekkingstocht in Dordrecht

16 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Al ruim 4500 basisschoolleerlingen op ontdekkingstocht in Dordrecht

DORDRECHT - Dordrecht Marketing heeft voor het achtste jaar op rij de succesvolle Sura-tours georganiseerd. Deze gratis, interactieve ontdekkingstocht is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7. Het doel is de jeugd al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de bijzondere geschiedenis van Dordrecht. Sinds de start in 2007 hebben ruim 4500 leerlingen uit de Drechtsteden Hollands oudste stad op unieke wijze verkend. Komend schooljaar hoopt Dordrecht Marketing wederom ruim 1200 leerlingen te mogen verwelkomen.

De Sura-tours zijn elk jaar een groot succes, al bijna tweehonderd schoolklassen hebben reeds deelgenomen. Jaarlijks worden de tochten georganiseerd op 40 ochtenden en middagen. In oktober 2015 starten de volgende ontdekkingstochten die door lopen tot mei 2016. Scholen uit Dordrecht en de regio
kunnen ook dit jaar weer kosteloos deelnemen. Aanmelden kan door een email te sturen aan ontdekkingstocht@dordrecht.nl.

De Sura-tour begint bij Intree Dordrecht, hét informatiecentrum van de stad, waar Stadsomroepster Darja de Caluwé de klassen op traditionele wijze begroet. Zij neemt de leerlingen mee op sleeptouw door de binnenstad, startend met Dordrecht in vogelvlucht. De luchtfoto vormt het beginpunt van de ontdekkingstocht, gevolgd door een spannend verhaal tussen de oude schatten van Dordrecht in een oude bankkluis. Aansluitend vindt een interactieve stadswandeling plaats langs vele monumenten die de stad rijk is. In de Grote Kerk wordt een muzikale demonstratie gegeven op het Bachorgel en de legende
van Sint Sura verteld. Als letterlijk hoogtepunt beklimt de klas de toren van de Grote Kerk.

Initiatiefnemer Dordrecht Marketing wil de jonge doelgroep enthousiasmeren voor de historische binnenstad en op een laagdrempelige manier betrekken bij het cultureel erfgoed. "Scholieren leren op een interactieve manier de stad écht kennen en zijn na een ontdekkingstocht laaiend enthousiast over alle
indrukken. We vinden het belangrijk dat kinderen uit de stad en de regio ervaren dat Dordrecht een prachtige stad is met een onmiskenbare rol in de Nederlandse geschiedenis." zegt Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing. "Dankzij de financiële steun van het VSBfonds en de kosteloze ter beschikking stelling van de Waterbus kunnen we dit project gratis aanbieden aan scholen uit de regio."

Niet alleen scholen uit Dordrecht worden uitgenodigd, sinds vorig jaar wordt de tour ook aangeboden aan scholen uit de Drechtsteden. Zij mochten net als vorig jaar kosteloos gebruik maken van de Waterbus, die bovendien gratis dagkaarten ter beschikking stelt aan de scholieren. "Dordrecht is onlosmakelijk
verbonden met water en de Waterbus, vandaar dat wij dit initiatief van harte ondersteunen. Op deze manier krijgen ook scholieren uit de Drechtsteden de kans kennis te maken met Dordrecht. Met het ter beschikking stellen van dagkaarten hopen wij deze scholieren en hun ouders op een later moment
nogmaals te mogen verwelkomen op de Waterbus." aldus Eric Schipper, directeur Waterbus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.