Peter van der Meer nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis

17 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Peter van der Meer nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Albert Schweitzer ziekenhuis

DRECHTSTEDEN - Peter van der Meer treedt op 1 oktober aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij is nu vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Van der Meer volgt in Dordrecht Pier Eringa op, die op 1 april president-directeur werd van spoorwegbeheerder ProRail.

Samen met de zittende bestuurder John Taks vormt Van der Meer (53) vanaf oktober weer een complete tweehoofdige Raad van Bestuur voor het Albert Schweitzer ziekenhuis, een topklinisch opleidingsziekenhuis met vestigingen in Dordrecht (twee locaties), Zwijndrecht, Sliedrecht en Ridderkerk. Vóór het OLVG was Van der Meer bestuurder bij Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag; daarvoor van het voormalige Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag (later opgegaan in het HagaZiekenhuis).

Taks is zeer tevreden met de keuze voor Van der Meer: “Ik ken Peter als een ervaren bestuurder. Hij heeft mede leiding gegeven aan twee grote topklinische ziekenhuizen in de Randstad en heeft daardoor veel gevoel bij de positie die wij als ziekenhuis innemen. Hij heeft bovendien ruime ervaring met grote verandertrajecten en fusies. Die ervaring kunnen wij de komende jaren erg goed gebruiken.”

Gert Jan Woudenberg, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis (die de Raad van Bestuur benoemt): “Wij vinden dat Van der Meer een erg goed profiel heeft om voorzitter te worden en we denken dat hij een uitstekend duo zal vormen met Taks. Van der Meer heeft bij uitstek deskundigheid in huis op het gebied van bedrijfsvoering en financiën. Dit sluit prima aan op de gedegen zorginhoudelijke expertise van Taks.”

De nieuwe bestuursvoorzitter is geschoold in accountancy en behaalde zijn doctoraal informatiemanagement aan Universiteit Nyenrode. Hij begon zijn loopbaan als controller bij BMW en zette in 1991 de stap naar de zorg, waar hij tot op heden gebleven is. Hij woont in Abcoude, is zeer sportief (basketbal, tennis en hardlopen) en fotografeert als hobby.

Van der Meer heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Ik zie een indrukwekkend ziekenhuis met gedreven mensen, die hoogwaardige patiëntenzorg leveren in een fraaie omgeving. Het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt in een groot verzorgingsgebied aan een duidelijke toekomstvisie, in dat proces sluit ik heel graag aan.” Van der Meer omschrijft zichzelf als nieuwsgierig, vrolijk en enthousiasmerend. “Ik hoop mijn energie te laten voelen aan al mijn nieuwe collega’s in het Albert Schweitzer ziekenhuis.”

Van der Meer is tevens de beoogd bestuursvoorzitter van de voorgenomen fusieorganisatie van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft ingestemd met de bestuurlijke fusie. Het wachten is nog op goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.