Drechtsteden blijven werken aan verbeteren luchtkwaliteit

23 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtsteden blijven werken aan verbeteren luchtkwaliteit

DRECHTSTEDEN - De luchtkwaliteit in de Drechtsteden valt net binnen de landelijke normen. Dat geldt voor fijnstof en voor stikstofdioxide. Dit blijkt uit de landelijke monitoringsrapportage van het Rijk. Toch blijven de Drechtsteden inzetten op de verbetering van luchtkwaliteit en neemt daarvoor ook dit jaar nog een aantal maatregelen.

"We willen een aantrekkelijke woon- en werkomgeving zijn en daarvoor is een goede luchtkwaliteit belangrijk. Daar blijven we aan werken. Alle maatregelen die we nemen dragen concreet bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit in onze regio," zegt Henk Mirck, portefeuillehouder Duurzaamheid van het Drechtstedenbestuur.

Oplaadpalen elektrische auto's
Door dit jaar nog extra geld beschikbaar te stellen wordt gestimuleerd dat er nog meer oplaadpalen voor elektrische auto's bij bedrijven komen. Tot nu toe zijn er al meer dan 100 oplaadpunten in de regio geplaatst.

Mensen bewustmaken
Om mensen en bedrijven er bewust van te maken hoe ze zelf kunnen bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit, gaat er een aantal communicatieacties lopen. Een voorbeeld daarvan is de bordjes "Brug open? Motor af" die bij de bruggen in de regio zijn geplaatst. Ook wordt het gebruik van vervuilende scooters teruggedrongen. Voor bedrijven ligt de nadruk op maatregelen om energie te besparen en op duurzame energieopwekking.

Maatregelen op en rond snelwegen
Het openbaar vervoer in de Drechtsteden wordt verder verduurzaamd. Zo start binnenkort de aanbesteding om het veer Dordrecht-Werkendam duurzamer te maken. De luchtvervuiling bij de in- en uitgangen van de tunnels op de A15 en de A16 wordt verminderd met groene beplanting en een zogenaamde "smogstofzuiger". Daarnaast is er onderzocht welke maatregelen genomen kunnen worden, zodat het verkeer op de A15 beter doorstroomt en daarmee dus minder stil staat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.