Opening door Prof. Mr. Pieter van Vollenhove van volledig vernieuwde Biesbosch Museum

23 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Opening door Prof. Mr. Pieter van Vollenhove van volledig vernieuwde Biesbosch Museum

DORDRECHT - Het Biesbosch Museum in Werkendam is volledig vernieuwd. Met dank aan alle betrokken partijen is in zeer korte tijd een compleet nieuw museum gerealiseerd. Het oude museum is volledig vernieuwd en er is een forse uitbreiding toegevoegd aan het bestaande pand. Het museum is twee keer zo groot geworden. Vanwege de unieke ligging van het gebouw zijn er verschillende unieke duurzaamheidsmaatregelen geïmplementeerd.

Het gebouw heeft bijvoorbeeld geen gasaansluiting. Warmte wordt opgewekt door middel van bio-kachels, deze worden gestookt op houtsnippers vanuit de Biesbosch en het gebouw is volledig bedekt onder een groen grasdak, dit zorgt tegelijkertijd voor een goede warmteaccumulatie. Tijdens de zomermaanden zorgt rivierkoeling voor de ideale klimaatbeheersing van het museum.
 
Tijdens een feestelijke bijeenkomst wordt het museum vrijdag 26 juni officieel geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Vanaf zaterdag 27 juni is het museum officieel geopend voor publiek. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.