Cycle for Hope teams fietsen langste non-stop wielertocht van Nederland

21 augustus 2012
Cycle for Hope teams fietsen langste non-stop wielertocht van Nederland

DORDRECHT - Stichting Vrienden van De Hoop in Dordrecht organiseert de langste non-stop wielertocht van Nederland: Cycle for Hope ‘Rondje Nederland.’ De tocht is een avontuurlijke estafette langs de landsgrenzen waarbij fietsers geld inzamelen voor hulpverleningsprojecten. Deze vindt plaats van 30 augustus tot 1 september.

Deelnemers aan Rondje Nederland rijden in teams een estafette van 1200 kilometer in 48uur langs grenzen en hotspots van Nederland. De Erasmusbrug, het Binnenhof, de Afsluitdijk: deelnemers passeren unieke plaatsen op tijden dat ze normaal niet op de fiets zitten. Iedere fietser neemt minimaal 4x 100 kilometer voorzijn rekening. Inspanning, sportiviteit én het goede doel staancentraal.

Marathonschaatser René Ruitenberg (die zelf Rondje Nederland meefietst) en voormalig beroepswielrenner Johan van der Velde ondersteunen dit project van harte.

Johan: “Cycle for Hope vereist doorzettingsvermogen en training, maar je doet dit niet voor niets: je fietst voor mensen in de knel.”

Het doel
Cycle for Hope maakt geloof, hoop en liefde zichtbaar in mensenlevens en ondersteunt drie projecten: Stichting De Ommekeer, een opvang voor verslaafden, Vrouwenopvang Ruchama,een plek waar kwetsbare vrouwen samen met hun kinderen terecht kunnen en het René Kids Centre in Namibië.Hier ontvangen 1.000 kinderen dagopvang, voedsel en onderwijs. Door middel vande fietstocht ondersteunt Stichting Vrienden van de Hoop diverse projecten van Stichting De Hoop uit Dordrecht waarvoor geen of slechts gedeeltelijke overheidssubsidie wordt verkregen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.