Cycle for Hope ‘Rondje Nederland’ passeert Dordrecht

16 juli 2013
Cycle for Hope ‘Rondje Nederland’ passeert Dordrecht

DORDRECHT - Honderden fietsers doorkruisen Dordrecht tijdens de 48uurs wielertocht van Cycle for Hope. Dit non-stop ‘Rondje Nederland’ is een avontuurlijke estafette georganiseerd door Stichting Vrienden van De Hoop uit Dordrecht. De fietsers zamelen geld in voor hulp aan daklozen en verslaafden en aan kansarme kinderen in Namibië. Rondje Nederland vindt plaats van 5 t/m 7 september. 

Deelnemers aan Cycle for Hope Rondje Nederland rijden in wielerteams een estafette van 1200 kilometer in 48 uur. Deze uitdaging gaat dag en nacht door. Fietsers komen langs hotspots van Nederland zoals de Erasmusbrug, het Binnenhof en de Martinitoren. Ze doorkruisen prachtige landschappen op tijden dat ze normaal niet op de fiets zitten.
Voormalig beroepswielrenner Johan van der Velde is ambassadeur van Cycle for Hope. Johan: “Cycle for Hope vereist doorzettingsvermogen en training, maar niet voor niets: je fietst voor mensen in de knel.” Het afzien van de fietsers staat symbool voor het leven van de mensen voor wie zij zich inspannen. 
 
Wisselen
De teams geven het stokje door op daarvoor ingerichte wisselpunten. Dorp De Hoop in Dordrecht  is op vrijdag 6 september de plek waar de fietsers neerstrijken en weer vertrekken. Rond 6:30 uur kunt u de fietsers ontmoeten, aanmoedigen en uitzwaaien. Hier zien de deelnemers concreet wat hun inspanning betekent, want Stichting De Hoop is het doel waarvoor ze fietsen. 
 
Het doel
Onder het motto ‘Jouw afzien is omzien naar anderen!’ financiert Cycle for Hope twee projecten van Stichting De Hoop; namelijk verslaafdenopvang 'De Ommekeer', en 'Ruchama', een plek waar mensen worden opgevangen die elders in de hulpverlening geen plek kunnen vinden. De Hoop biedt christelijke hulpverlening bij verslaving en psychische problemen in heel Nederland.  
 
Naast de zorg voor mensen in Nederland, is een deel van de opbrengst bestemd voor het René Kids Centre in Namibië. Hier ontvangen 70 kansarme kinderen onderwijs en een maaltijd. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.