Fietsevenement Cycle for Hope groot succes

09 september 2013
Fietsevenement Cycle for Hope groot succes

DORDRECHT - Deelnemers fietsen 400 duizend euro bijeen voor Stichting De Hoop. Ruim vijfhonderd mensen fietsten van donderdag 5 september tot en met  zaterdag 7 september de sponsorfietstocht Cycle for Hope. Samen haalden zij meer dan 400.000 euro op voor mensen aan de rand van het bestaan.
 
Honderden fietsers reden zaterdagmiddag in het Limburgse Cadier en Keer triomfantelijk over de finish. Sommigen van hen zaten al twee dagen en nachten op de fiets.

Zij reden het Rondje Nederland, de teamestafette van Cycle for Hope. Negentien teams reden in 48 uur maar liefst 1200 kilometer door heel Nederland. Tijdens de dag en nacht doorgaande estafette slaagden zij erin om een enorme snelheid vast te houden. De heroïsche teamestafette is een ervaring om nooit te vergeten. Een van de deelnemers gaf een treffende  omschrijving: “Lange dagen, korte nachten. Maar de moeite meer dan waard.”
 
Op zaterdag 7 september stapten nog eens tweehonderd fietsers op voor Toertocht Limburg. Zij reden een dagrit van 40, 80, 120 of 160 kilometer. Beide fietstochten van Cycle for Hope eindigden in Cadier en Keer. Daar overhandigde burgemeester Akkermans van gemeente Eijsden-Margraten een cheque van ruim 400 duizend euro aan enkele cliënten van Stichting De Hoop.

Afzien en omzien
Cycle for Hope ondersteunt mensen aan de rand van het bestaan. De opbrengst gaat naar twee projecten van Stichting De Hoop: De Ommekeer en Ruchama. De Ommekeer biedt opvang en behandeling voor verslaafden. Ruchama biedt opvang voor mensen die nergens anders in de hulpverlening meer terechtkunnen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar het ‘Rene Kids Centre’ in Namibië. Hier ontvangen kansarme kinderen dagopvang, voedsel en onderwijs.
 
“Wij zijn ontzettend trots op alle fietsers en vrijwilligers die deze tochten mogelijk maakten”, aldus Frank Swinkels, directeur van Stichting Vrienden van De Hoop, dat de tochten organiseerde. “Er heerste een fantastische sfeer. Gelukkig waren er geen ernstige ongelukken. De fietsers hebben een prachtig bedrag binnengehaald voor mensen in nood!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.