Karmelkring Elia gaat de markt op

24 juni 2015 door Paul Seesink
Karmelkring Elia gaat de markt op

DORDRECHT - Op zondag 28 juni 2015 presenteert Stichting Karmelkring Elia Dordrecht zich.
De stichting onderschrijft de ‘karmelcode’.
Over die code zei karmeliet Kees Waaijman ooit: “De Karmel als onderneming heeft een bedrijfscode die bijna acht eeuwen oud is. Hij werd rond 1210 op schrift gesteld door Albertus, patriarch van Jeruzalem. De code is gering van omvang. Hij kan op ongeveer drie A4-tjes. Het doel van de organisatie is: dat ieder geheel en al bekleed wordt met Gods kracht. Die kracht van God omvat de volgende centrale waarden: integriteit, gerechtigheid in liefde, vertrouwen, hoop en spreken vanuit het hart. De strategie die aangegeven wordt om dit doel en deze waarden te bereiken, is: op alle mogelijke manieren het egocentrisme openbreken, jezelf naar buiten toe te buigen, zodat je niet dichtgroeit rond jezelf; stil en leeg worden, om zo ontvankelijk te worden voor de Ander. De concrete gedragsregels worden door onderling overleg van tijd tot tijd vastgesteld.”

In die geest tracht de stichting de Karmelitaanse spiritualiteit uit te dragen door middel van
Bezinning, Vorming en Vieren.
Het bestuur heeft daartoe voor het nieuwe seizoen het programma ‘Bezielingsaanbod 2015-2016’ samengesteld. Het is al te vinden op haar webpagina, vanwaar belangstellenden zich kunnen aanmelden. Na de viering van het Karmelfeest in de Dordtse Gedachteniskapel Titus Brandsma op 15 juli 2015 zal het bestuur de papieren brochures uitreiken.

De presentatie van 28 juni vindt plaats in de patio van klooster Elia en de De Verrezen Christuskerk, Nolensweg 08-10, 3317 LE Dordrecht, waar een kleine ‘markt’ is opgesteld van enkele katholieke organisaties.

Voor nadere info: www.karmelcentra.nl/dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.