Bouw mee aan het Groot Dordts Poppenhuis

25 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Bouw mee aan het Groot Dordts Poppenhuis

DORDRECHT - Museum Huis Van Gijn gaat samen met de bezoekers bouwen aan een groot Dordts poppenhuis. Het eindresultaat, een speelhuis van ruim twee meter hoog, wordt geschonken aan de kinderafdeling van de Albert Schweitzer ziekenhuis. Was een poppenhuis in de tijd van Simon van Gijn nog vooral een hobby voor welgestelde dames, de kinderen in het ziekenhuis mogen er anno nu ook echt mee gaan spelen.

De bouw van het GROOT! Dordts Poppenhuis is onderdeel van de tentoonstelling KLEIN! Poppen en poppenhuizen in Huis van Gijn. Vanaf komende zomer stap je in het museum een kleine wereld binnen.  In de nieuw expositie, die vanaf vrijdag 3 juli te zien is, staan poppen en poppenhuizen centraal.

Het casco van het huis is ontworpen door de Dordtse kunstenaar Erik Sep. Het inrichten van de kamers doen de bezoekers van Huis Van Gijn. Dit gebeurt in verschillende workshops, voor zowel kinderen als volwassenen. Ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt een aantal 'pop-up' workshops gegeven.
Bouw mee!

Voor de inrichting van het GROOT! Dordts Poppenhuis is Huis Van Gijn nog op zoek naar materialen. Denk bijvoorbeeld aan oude poppenmeubeltjes of speelgoed. Ook stukjes stof, restjes behang of tapijt zijn van harte welkom. Uw bijdrage kunt u tijdens openingstijden afgeven aan de balie van het museum, Nieuwe Haven 30. Wilt u zelf meebouwen? Kijk dan op www.huisvangijn.nl voor workshopdata.

Praktisch
Klein! Poppen & poppenhuizen uit Huis Van Gijn is te zien vanaf vrijdag 3 juli tot en met 17 januari 2016. Rondom de tentoonstelling vindt een uitgebreid programma van rondleidingen, workshops en masterclasses plaats.

Over Erik Sep
Erik Sep (1976) woont en werkt in Dordrecht. Hij studeerde in 2002 af  aan de Willem de Kooning Academy te Rotterdam, afdeling Autonome Beeldende Kunst en Vormgeving. Hij exposeerde onder meer in TENT. Rotterdam, Galerie Gist Amsterdam en bij DortYart. In 2009 won hij de Prix d'Arte op Slick Art Fair in Parijs.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.