Dordtse schrijversloge presenteert nieuwe boeken op Boekenmarkt

26 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Dordtse schrijversloge presenteert nieuwe boeken op Boekenmarkt

DORDRECHT - De auteurs van de Dordtse Schrijversloge presenteren zich zondag 5 juli tijdens de Dordtse Boekenmarkt in de Hofstraat. In de kramen van uitgeverij De Vrije Dordtse Pers houden die dag Andries Boneschansker, Arend van Campen, Jochum Visser (Joachim Piscator), Ina de Weert en André Oerlemans van 10.00 tot 17.30 uur een speciale signeersessie.

De leden van Schrijversloge willen laten zien dat Dordrecht een bloeiende schrijverscultuur kent, die de afgelopen eeuwen al veel fraaie literatuur en lectuur heeft voortgebracht. De auteurs proberen elkaar te ondersteunen, te helpen met promotie en tips en beoordelen elkaars werk. Op de boekenmarkt zoeken ze vooral contact met hun lezers.

Engelse vertaling
Auteur Andries Boneschansker presenteert 5 juli de Engelse vertaling van zijn korte roman ‘Trail’. Het verhaal over een oude man die elk jaar een zware trail loopt in de Schotse Hooglanden en dit keer gevolgd wordt door een jonge vrouw, trok de belangstelling van de Amerikaanse uitgeverij KDP, dochteronderneming van Amazon. Het Engelse boek wordt 18 augustus officieel gepresenteerd in het Canadese Welland, tijdens de wereldkampioenschappen drakenboot varen. De voorpremière is op 5 juli tijdens de Dordtse Boekenmarkt. Boneschansker is een allround auteur en schreef onder meer de verhalenbundel ‘De Barre Tocht’, de dichtbundel ‘Eilandgedachten’, sprookjesboek ‘Het Lentemeisje’ en de detectiveserie ‘Sterk Blauw’ .

Eco-thriller
Auteur Arend van Campen presenteert tijdens de boekenmarkt zijn nieuwe eco-thriller ‘Witte Reiger’. Daarin stuit een Nederlandse milieuactiviste op grootscheepse olievervuiling in het Afrikaanse Gabon. Ze belandt daardoor in een politiek steekspel van corruptie en hebzucht en kruist het pad met nietsontziende politici en zakenlui. Eerder schreef Van Campen al de eco-thrillers ‘Skikda, om God of olie?’, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Algerijnse burgeroorlog in 1997, en  ‘Probo Koala, the Rich Boys Connectie’, over het dumpen van giftige olieresten in Ivoorkust.

Ook Ina de Weert is een schrijvende duizendpoot. Vorig jaar verscheen haar nieuwste thriller ‘Bloody Bagus Bali’, over moord en romance onder werknemers van een uitgeverij. Eerder schreef ze de literaire thriller ‘Rode gloed’. Andere boeken van haar hand zijn ‘Zakelijk flirten voor Dummies’ en de verhalenbundel met hilarische dating-verhalen ‘Same place, same time’.

Advocaat Jochum Visser schrijft onder het pseudoniem Joachim Piscator. Zijn laatste boek is de historische roman ‘De Morion’, waarin hij een geheime affaire onthult die de beroemde Dordtenaar Johan de Witt in de Gouden Eeuw gehad zou hebben. Verder schreef Piscator onder meer de literaire novelle ‘Moresnet’, de verhalenbundels ‘Tussen Scylla en Charybdis’ en ‘Oom Toktok’, de thriller ‘Het Van Gogh codicil’ en een moderne versie van de beroemde kopstukken van Godfried Bomans uit 1947.

Osama Bin Laden
De laatste thriller van André Oerlemans, Het Duivelshol, schetst net als de nieuwe roman ‘Geronimo’ van Leon de Winter een andere complottheorie over Osama Bin Laden en de Amerikaanse ‘war on terror’, gezien door de ogen van een Nederlandse journalist. Oerlemans heeft inmiddels de thriller ‘Drakendoders’, de verhalenbundel ’13 Verhalen voor het slapen gaan’ en de Nederlandse tegenhanger van de Da Vinci Code  ‘Het Geheim van Paros’ uitgebracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.