Woningcorporaties Woonbron en Trivire strijden mee tegen graffiti

18 juni 2013
Woningcorporaties Woonbron en Trivire strijden mee tegen graffiti

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht en woningcorporaties Woonbron en Trivire werken vanaf 14 juni 2013 samen in de strijd tegen graffiti in de binnenstad van Dordrecht. De corporaties hebben een contract gesloten met de gemeente voor ongeveer 120 panden in de binnenstad. Door deze panden steeds snel schoon te maken, ziet de stad er netter uit.

De schoonmaak van het corporatiebezit is officieel gestart op vrijdag 14 juni in de Kloostertuin. In het bijzijn van wethouder R. Reynvaan (Stadsbeheer) hebben directeuren E. Zwijnenberg van Woonbron en W. van der Linden van Trivire een schutting van een pand van Woonbron geverfd. Op deze manier werd de samenwerking officieel gestart.

Grote stap
Wethouder Reynvaan (Stadsbeheer): “Ik ben zeer blij met de samenwerking met de corporaties, omdat we in één klap zo’n 120 panden in de binnenstad schoon kunnen houden. Verder is het erg bijzonder dat we in tijden van bezuinigingen als College ervoor kiezen om extra te intensiveren op het graffitibeleid. Een schone binnenstad draagt bij aan de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van bewoners en bezoekers van Dordrecht”.

Wijklijn (14078)
Een bijkomend voordeel van deze samenwerking is dat huurders nu zelf kunnen bellen met de Wijklijn, of gebruik kunnen maken van de Wijklijn App voor het melden van graffiti op het eigen pand. Dat kon voorheen niet, omdat de regeling normaal alleen voor eigenaren geldt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.