Samenwerkende Lokale Partijen willen "geen sigaar uit eigen doos meer"

06 juli 2015 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - De Samenwerkende Lokale Partijen zullen tijdens de Algemene Beschouwingen in de Drechtraad van 7 juli een amendement indienen dat ervoor moet zorgen dat bezuinigingen bij de Drechtsteden vanaf nu 'geen sigaar uit eigen doos' meer mogen zijn.

De SLP schrijft het volgende: "Het grootste deel van de vorige maand goedgekeurde bezuinigingen bij de Drechtsteden leiden in de afzonderlijke gemeenten tot extra kosten. Diverse taken worden weliswaar niet langer regionaal, maar juist wel weer lokaal opgepakt. Daarnaast is als regionale bezuiniging een jarenlange financiële meevaller nu structureel gemaakt, maar dit geld zou net als de afgelopen jaren als efficiëntievoordeel sowieso al vrijvallen aan de deelnemende gemeenten.

Het mag niet verbazen dat over deze oneigenlijke bezuinigingsvoorstellen drie debatten met het Drechtstedenbestuur nodig waren. En dat een groot deel van de Drechtraadleden dit de volgende keer echt anders wil zien.

Het door de Samenwerkende Lokale Partijen ingediende amendement ziet daar op toe. Een regionale bezuiniging moet voortaan altijd leiden tot lagere kosten voor de deelnemende gemeenten. Wij werken immers in de Drechtsteden samen met als doel een betere, snellere en goedkopere uitvoering." Tot zover de Samenwerkende Lokale Partijen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.