,,Tweede stripmuseum van Nederland komt in 2016 in Dordrecht"

03 november 2014
,,Tweede stripmuseum van Nederland komt in 2016 in Dordrecht"

DORDRECHT Verschillende nieuwsbronnen melden dat Nederland een tweede stripmuseum krijgt. . Het wordt in het voorjaar van 2016 geopend in Dordrecht.

De initiatiefnemers beloven een gebouw van meer dan 3500 vierkante meter met internationale tentoonstellingen, strips, games, animaties, kunst en films.

,,Met een flitsende opstelling voor kinderen, vol spellen en verrassingen. Maar ook een plek voor de liefhebber van bijzondere en zeldzame albums of tekeningen”, aldus de website van het nieuwe museum.

De Berckepoort krijgt zo aan de Voorstraat naast de Augustijnenkerk een nieuwe toekomst.

Begin september deelde wethouder van erfgoed Piet Sleeking al mee: ,,De Berckepoort krijgt een nieuwe invulling. De gemeente heeft besloten het pand in eigen bezit te houden. Het is niet meegenomen in de plannen voor het Hofkwartier. Nu heeft het Stripmuseum een voorkeur uitgesproken voor Dordrecht uitgesproken. Er loopt een onderzoek naar de haalbaarheid.

Twee maanden later gaat het licht op groen, zo wordt gemeld:

Omroep Noord meldt nog: In het voorjaar van 2016 krijgt Dordrecht zijn eigen stripmuseum. De plannen waren er al langer, maar nu is het definitief. Het nieuwe museum moet 3.500 m2 groot worden, terwijl het Stripmuseum in Groningen na de verhuizing naar het Forum krimpt naar 700 m2.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.