Beter voor Dordt en de 'Druppel'

09 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Beter voor Dordt en de 'Druppel'

DORDRECHT - Van Beter voor Dordt kregen we het volgende bericht: "De afgelopen week heeft Beter Voor Dordt veel moeten incasseren. We zouden machtspolitiek bedrijven, niet willen samenwerken, geld over de balk gooien. De fractie van Beter Voor Dordt zou in een ijzeren wurggreep van fractiediscipline worden gehouden, hun raadsleden niets meer dan stemvee zijnde. De oppositie zou er compleet niet toe doen, alles zou terzijde worden geschoven.

Onze wethouders kregen ook behoorlijke kritiek te verduren. Zij zouden geen kennis van zaken hebben, de stad zou worden bestuurd door onkunde en onvermogen. Er zouden geen lijken uit de kast, maar een compleet mortuarium opduiken bij een volgend college.

Er zou bovendien zomaar vier ton beschikbaar zijn gesteld voor een kunstgrasveld voor Oranje Wit, en dat in deze tijden van bezuinigingen… Dat laatste was dan de zogenaamde ‘druppel’ en de oppositie verliet de raadsvergadering.

Het bijzondere is dat dit gebeurde nog voordat de moties/amendementen ook maar besproken waren. Er zijn talloze aantoonbare momenten waarop wij in alle oprechtheid hebben geprobeerd de samenwerking op te zoeken. En met succes. Dat zullen we ook blijven doen, de inhoud is voor Beter Voor Dordt leidend bij elke besluitvorming.

Er zijn geen prestigeprojecten gestart, er zijn juist prestigeprojecten geschrapt, dan wel verkleind. Er is bijzonder veel geld afgewaardeerd op de grondposities. Geld dat alleen nog maar in de boeken bestond. En de zogenaamde ‘druppel’? De vier ton die zomaar op tafel zou komen, kost de stad een extra bedrag van € 0,-. Het is slechts het naar voren halen van een uitgave, om eerder werk te kunnen maken van de herhuisvesting van VV Dubbeldam en te starten met de aanleg van het kunstgrasveld bij VV Oranje Wit. Wij zijn een partij van ons woord, en op deze manier hebben wij daar invulling aan gegeven. VV Dubbeldam kan na meer dan 10 jaar wachten eindelijk aan de gang kan en VV Oranje Wit krijgt er een kunstgrasveld bij.

Beter Voor Dordt beseft dat een grote partij nu eenmaal moet kunnen incasseren. Ook wij zijn niet zonder fouten. Wel durven we te staan voor het gevoerde beleid, de te nemen beslissingen, en alle verantwoordelijkheden die bij het besturen van deze prachtige stad komen kijken." Tot zover Beter voor Dordt.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.