Drechtse Stromen maakt checklist voor aanschaf zonnepanelen

08 april 2013
Drechtse Stromen maakt checklist voor aanschaf zonnepanelen

DRECHTSTEDEN - De interesse voor zonne-energie groeit nu er diverse acties zijn om collectief zonnepanelen in te kopen. Voor wie overweegt panelen aan te schaffen, heeft Drechtse Stromen een lijst van aandachtspunten opgesteld.

Deze lijst geeft stapsgewijs aan waarmee kopers rekening moeten houden, van de locatie tot montage, verzekering, onderhoud en de teruglevering van energie aan het net. Drechtse Stromen wil hiermee de kopers ondersteunen.
 
,,Er wordt heel veel informatie gegeven door organisaties, die de zonnepanelenacties uitvoeren en door installateurs. Wij geven met deze lijst vol aandachtspunten een extra checklist, die de eigenaar van een woning of bedrijf kan doornemen met degene die de situatie op het dak komt opnemen,'' zegt Theo de Rooij van Drechtse Stromen. Ook staan in de lijst tips over bijvoorbeeld de plaatsing van de omvormer en de leiding door de woning.
 
Kosten besparen
Het burgerinitiatief Drechtse Stromen streeft naar een energieneutrale Drechtsteden in 2030. Dit kan worden bereikt door energiebesparing en het zelf of samen lokaal opwekken van energie. Het doel is dit mogelijk te maken door het gezamenlijk uitvoeren van projecten door leden van Drechtse Stromen. Door in een straat, buurt of wijk samen woningen te isoleren of zonnepanelen te installeren, kunnen kosten worden bespaard. De leden kunnen daarbij hun kennis en ervaringen met elkaar delen.
 
Ook kunnen leden via Drechtse Stromen eenvoudig groene energie inkopen, zodat we samen kunnen investeren in lokale duurzame projecten en ontwikkelingen.
 
Lid worden van Drechtse Stromen is gratis. Leden krijgen de lijst met aandachtspunten toegestuurd. www.drechtsestromen.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.