Tien Dordtse gymzalen krijgen zonnepanelen

11 juni 2013
Tien Dordtse gymzalen krijgen zonnepanelen

DORDRECHT - De Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) plaatst de komende weken zonnepanelen op tien gymzalen in Dordrecht. Deze gymzalen worden daardoor zelfvoorzienend in hun elektriciteitsgebruik. Maandag 10 juni was de officiële aftrap van dit project.

Wethouder Wagemakers (Duurzaamheid) onthulde het gevelbord bij de voordeur van de gymzaal. Deze gymzaal wordt gebruikt door diverse sportverenigingen en de naastgelegen Wantijschool. Leerlingen van groep 7 en 8 van de school gaven een voorstelling met duurzaamheid en energie als thema.

Na de Dintelstraat volgen gymzalen aan de Dr. L.L. Zamenhoflaan, Heimerstein, Latourpad, Selma Lagerlof-erf, Anna van Saksenstraat, Weegschaal, Wielingenstraat, Prof. Waterinklaan en Van den Broek-erf.

Twintig huishoudens
Het totale opgewekte vermogen van de tien zonnestroom-installaties is jaarlijks zo’n 67.000 kwh. Dat komt overeen met het elektriciteitsverbruik van ruim 20 huishoudens. De benodigde investering van € 100.000,- is naar verwachting in 10 jaar terugverdiend. De gemeente en de ECD bekijken verdere mogelijkheden voor zonnepanelen op gemeentedaken.

Scherpe doelstellingen
Vorig jaar hebben de gemeente en HVC de Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) opgericht. De ECD helpt de ambities rond duurzame energie en energiebesparing te bereiken. In 2015 moet 3% van de energie in Dordrecht duurzaam worden opgewekt. De zonnepanelen op gemeentegebouwen dragen daar aan bij. Andere acties van de ECD zijn het aanbieden van een energiebesparingsscan voor woningeigenaren en de lancering van de interactieve kaart voor zonnepanelen, de Zonatlas.

Meer informatie over de ECD: www.energiedordrecht.nl

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.