Tafelservice in McDonald’s Dordrecht-Noord

14 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Tafelservice in McDonald’s Dordrecht-Noord

DORDRECHT - Begin dit jaar kondigde McDonald’s Nederland aan dat er in Nederland Tafelservice geïntroduceerd zou worden. Na de prachtige verbouwing van McDonald’s Dordrecht-Noord, (70% meer zitplaatsen!) wilde  Franchisenemer Pieter Honing niet wachten met het service niveau voor zijn gasten nog verder verhogen en bedacht een plan om te starten met bediening aan tafel; geheel nieuw bij McDonald’s in Nederland! “Zeker voor families, die met kleine kinderen komen of mensen die slecht ter been zijn, kan het wachten en zelf meenemen van je bestelling naar je tafel best lastig zijn. Als zij bediend willen worden nadat je zelf je bestelling hebt geplaatst, moet dat kunnen”, bedacht Pieter Honing. “We hebben nu ruim een maand stilletjes proef gedraaid met ons Tafelservice systeem. We krijgen zoveel positieve reacties, dat we hier zeker mee verder gaan” vervolgt hij.

Gasten plaatsen zelf hun bestelling bij de bestelzuil of aan de kassa, overhandigen hun bestelbon aan de tafelservice medewerker die de gasten opwachten. Men geeft globaal aan in welke gedeelte van het restaurant ze gaan zitten en neemt plaats. De tafelservice medewerker komt de gehele bestelling aan tafel serveren; snel, handig en gemakkelijk.

Het team van McDonald’s Dordrecht-Noord liet zich voor de verschillende zitgedeelten inspireren door het bezoek van de Koning op Koningsdag in Dordrecht en gebruikte de Iconen van de stad om het restaurant in verschillende zones in te delen. Zo worden groepen veelal geplaatst in Het Hof, gezinnen met kinderen gaan zitten op het Statenplein met zijn Magic Table, kleurplaten, spelletjes en de Indoor Playland. Wie lekker centraal wilt zitten, schuift aan op het Scheffersplein en de rustzoekers of zakelijke gasten nemen plaats op Het Groothoofd. Dordrecht Marketing stelde de vier historische iconen van Dordrecht beschikbaar voor de bewegwijzering, waardoor McDonald’s Dordrecht-Noord nog meer een echt Dordts uiterlijk heeft gekregen en het ultra moderne restaurant h iets van de historie van Dordrecht kan laten zien  aan haar gasten.

De proef met tafelservice loopt nu nog alleen op vrijdag, zaterdag en zondagavond, maar wordt langzaam uitgerold over alle dagen van de week.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.