Grandioos optreden Israel Vibration bij Bibelot

22 juni 2015
Grandioos optreden Israel Vibration bij Bibelot

DORDRECHT - Op 18 juni kleurde de Main Stage van Bibelot weer rood, geel, groen tijdens de nieuwe editie van Reggae Central. Als hoofdact van deze avond stond niemand minder dan Israel Vibration samen met begeleidingsband Roots Radics op het programma.

Grootste rootsreggaeformatie aller tijden
Bomboclat! Israel Vibration, één van de grootste rootsreggaeformatie aller tijden. Het trio vond elkaar door een gedeelde passie voor het rastafari-geloof en reggaemuziek. Sindsdien heeft Israel Vibration zich onsterfelijk gemaakt met massive tunes, heavy rhythms en positive vibrations. Voor het leven getekend weten de Jamaicanen al skankend op krukken hun spirituele boodschap aan het publiek over te brengen. Jah Bless!

Ontstaan van klassiekers
De formatie ontstond in 1978 toen de door polio gevelde muzikanten elkaar ontmoetten in een rehabilitatiecentrum. Met strijdlustige culturele thema’s en de zware dub van hun begeidingsband Roots Radics brachten ze klassieker na klassieker uit. Albums als ‘The Same Song’ en ‘Strength of my Life’ zullen bij de echte reggaeliefhebber onmiddellijk irie feelings naar boven brengen.

Duo
Hoge ups en diepe downs kenmerken de carrière van de Jamaicaanse roots-reggaegroep Israel Vibration,http://pverheijenfotografie.nl/israel-vibration/ maar één ding is zeker: meer dan veertig jaar nadat ze samen begonnen te zingen staan Cecil “Skelly” Spence en Lascelle “Wiss” Bulgin er nog steeds. Israel Vibration, een duo sinds 1997, is een band die je vooral live moet meemaken en, zoals de naam al aangeeft, voelen! Dat ze na al die jaren nog steeds overal ter wereld een gevraagde podiumact zijn, spreekt wat dat betreft boekdelen.

Fotografie: Peter Verheijen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.