Dordtse ondernemers maken zich sterk voor promotie binnenstad (+video)

08 juli 2015
Dordtse ondernemers maken zich sterk voor promotie binnenstad (+video)

DORDRECHT - De vereniging  PODB, Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht, hield op 7 juli haar eerste Algemene Ledenvergadering. De vereniging  PODB heeft als doel het organiseren en realiseren van aantrekkelijke activiteiten en evenementen in de Dordtse binnenstad te stimuleren.

Het bestuur, bestaande uit voorzitter Geert ter Steeg (Cinema The Movies) en bestuursleden Marijke Honing (McDonalds), Francis de Mik (Lades Smaakvol) en Jaap Huisman (Ariane Arden), gaf tijdens de eerste Algemene  Ledenvergadering  tekst en uitleg over opzet van de vereniging, de werkwijze en de beschikbare gelden.

‘Een sterk draagvlak, actieve betrokkenheid, veel zelfwerkzaamheid en een vertrouwensvolle samenwerking’ zijn belangrijke pijlers voor de PODB. Men streeft  naar een brede ledenbasis.

Sinds de start zijn al ruim 100 winkeliers/bedrijven lid geworden. In totaal zijn er in de binnenstad 400 ondernemers die in aanmerking komen voor het lidmaatschap.

De voor promotie beschikbare gelden zijn afkomstig van de jaarlijkse reclamebelasting die de Gemeente heft in verband met reclame-uitingen aan/op/bij panden/gevels, alsmede van een aanvullende subsidie. Het totale jaarlijkse budget van de PODB, ruim € 200.000, is enerzijds beschikbaar voor het (mede-) organiseren van grote binnenstadsbrede evenementen, zoals de Kerstmarkt, Sinterklaas, Dordt pakt uit! en Big Rivers. Anderzijds zijn de middelen  óók bestemd voor het faciliteren van evenementen en activiteiten in specifieke winkelstraten.

Verschillende promotiemogelijkheden passeerden de revue, maar er bleek ook duidelijk behoefte aan nieuwe verfrissende ideeën om de binnenstad van Dordrecht nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Ideeën van zowel ondernemers, organisatiebureaus én van bezoekers van de Dordtse binnenstad  zijn van harte welkom!

Voor meer informatie én het melden van ideeën: www.pobd.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.