Riam Dordrecht BV uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in staalsnijbranche

17 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Riam Dordrecht BV uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in staalsnijbranche

DORDRECHT - Riam Dordrecht BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de staalsnijbranche. ‘In een markt die continu in beweging is, weet Riam door haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste trends en is het haar concurrenten vaak een slag voor’, aldus de Nominatiecommissie.

Riam Dordrecht BV (1991) is een van de leidende bedrijven in staalsnijden en opereert behalve in Nederland ook internationaal. Het bedrijf is actief in vele soorten staal – waaronder constructiestaal, roestvaststaal, hoogvaststaal, slijtvaststaal, ketelplaatstaal en scheepsbouwkwaliteit – in tal van kwaliteiten, en biedt een breed scala aan mogelijke snijmethoden (autogeen, plasma, laser, water), elk met hun eigen gebruiksmogelijkheden. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Riam een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt.

Investeren in vernieuwing
De jury prijst vooral de innovatiedrang van Riam. ‘Het bedrijf heeft duidelijk de instelling om voorop te lopen in de branche en investeert dan ook continu in de modernste apparatuur om die koppositie vast te houden en om blijvend hoge kwaliteit te leveren. Men maakt gebruik van state-of-the-art snijmachines en randapparatuur, die op hun beurt weer borg staan voor de best denkbare kwaliteit. Goed meedenken met de wensen van de klant maakt van producten vaak maatwerk’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Bijna geen opdracht gaat Riam te ver; zij beschikt over een grote productiehal en over acht 12,5-tons kranen, waardoor ook grote platen – tot 37,5 ton gewicht – verwerkt kunnen worden. De hoge kwaliteit is gegarandeerd, omdat Riam alle aspecten van het productieproces in eigen hand heeft. Het bedrijf valt op bij de Nominatiecommissie door de uitstekende reputatie die het in de branche heeft.

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.