Dordrecht in miniatuurstad MADURODAM is voor gemeente al een wens van 27 jaar geleden

15 juli 2015

DORDRECHT -   Dordrecht viert en herdenkt zondag 19 juli de opening 443 jaar geleden van de eerste vrije statenvergadering in het museum het Hof van Nederland vanaf 15 uur met een Hagenpreek, het hijsen van vlaggen door schoolkinderen van de Statenschool en een toespraak van loco-burgemeester Piet Sleeking.

De opening daarvoor van een stukje Dordrecht in miniatuurstad Madurodam in Den Haag is een Dordtse wens van meer dan 27 jaar oud. Cees den Bakker, thans voorzitter van RTV Dordrecht, had als journalist er in januari 1988 de primeur van.  Den Bakker schreef voor kranten zoals het Reformatorisch Dagblad (RD).

Het bericht van toen: ,,Het gemeentebestuur ontwikkelt momenteel plannen om Dordrecht te presenteren in het miniatuurstadje Madurodam in Den Haag. Op deze wijze hoopt men de stad meer bekendheid te geven als toeristische bezienswaardigheid. Gedacht wordt om de presentatie onder andere te laten bestaan uit het drie-rivierenpunt met het Groothoofd.

De plannen worden ontwikkeld naar aanleiding van. een suggestie van de Dordtse journalist Hans Berrevoets. Informatie bij Madurodam heeft geleerd dat momenteel geen ruimte beschikbaar is, maar dat er wel gestreefd wordt naar uitbreiding. Uit een ambtelijke notitie aan het college van B en W blijkt dat veel toeristen die Madurodam bezoeken bepaalde miniaturen ook in het echt willen zien. „Hoewel niemand kan garanderen dat het toeristisch bezoek zal toenemen is wel zeker dat adverteren doet verkopen, vooral als je boodschap op de juiste wijze de doelgroep bereikt", aldus de notitie.

Het Hof van Nederland in Den Haag is vanaf 19 juli de Dordtse entree voor de 700.000 bezoekers per jaar in de miniatuurstad en daarom staat 19 juli ook in de stad weer op de kalender. Vroeger waren er zelfs Hoffeesten, maar daarmee is al meer dan veertig jaar geleden gestopt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.