Kinderen geven mini Hof van Nederland een tien

10 juli 2015
Kinderen geven mini Hof van Nederland een tien

DORDRECHT - Omroep WEST heeft drie kinderen het mini Hof van Nederland in Den Haag laten keuren. Het is een dependance van het museum dat de Koning op 27 april in Dordrecht opende. De kinderen gaven het Hof van Nederland van Madurodam een tien. Dat is voor Dordrecht een mooie opsteker.

Op zondag 19 juli zal het mede door burgemeester Arno Brok van Dordrecht om één uur worden geopend. Vervolgens zijn er activiteiten in Dordrecht want het is die dag 443 jaar geleden dat de eerste vrije statenvergadering werd geopend. Een hagenpreek is het eerste programma.

Omroep WEST vertelde over de Haagse variant het volgende:

DEN HAAG - Het ontstaan van Nederland ervaren terwijl je 'ogen tekort komt'. Dat is de gedachte achter Hof van Nederland, de nieuwste attractie van Madurodam. Later deze maand wordt de kersverse aanwinst van het park officieel geopend, maar ons testpanel mocht alvast naar binnen.
Het is natuurlijk reuze spannend als je als een van de eersten ooit naar binnen mag in een attractie. Maar Thijn Scholtes (10), Samoa Schonewille (12) en Yusuf Can Tok mochten woensdag de vier minuten durende 'multi-zintuiglijke ervaring' alvast van binnen bekijken.

'Ik weet weinig van geschiedenis,' grapt Samoa. 'Maar we krijgen het nu te zien'. 'Ik heb echt geen idee,' zegt Thijn erachteraan. 'Ik ook niet,' zegt Yusuf.

Kanonskogels en wind
Volgens Joris van Dijk, directeur van Madurodam, is het belangrijk dat kinderen leren hoe ons land is ontstaan. 'We hebben de Statenzaal uit 1572 nagebouwd. Dé plek waar Nederland begon. En Madurodam begint straks op die plek. Hier zijn we enorm trots op.'

Ons testpanel vergaapt zich ondertussen aan de ervaring van Hof van Nederland. Keiharde kanonschoten vliegen om de oren en wind giert door de nagebouwde Statenzaal. En dan tot slot, het cijfer: 'Ik geef het een 10,' zegt Samoa. 'Wij ook,' zeggen Yusuf en Thijn die instemmend knikken. 19 juli wordt de attractie officieel geopend.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.