,,Hof van Nederland blijkt een hit: Nu al ruim 10.000 bezoekers"

17 juli 2015
,,Hof van Nederland blijkt een hit: Nu al ruim 10.000 bezoekers"

DORDRECHT – Het belevingsmuseum Hof van Nederland blijkt een hit: Nu al ruim tienduizend bezoekers. Dat kopt vandaag AD De Dordtenaar. Het nieuwe hoofd publiekszaken, De score is gehaald vanaf 28 april, ten het Hof van Nederland voor het publiek open ging.

Gert Jan Schouten, laat in de krant weten dat het museum inzet op veertig duizend bezoekers per jaar. De opening door de Koning, tijdens zijn Koningsdag op 27 april in Dordrecht, zette het Hof in één keer op de kaart.  Het museum verwacht ook belangstelling dankzij de opening (zondag 19 juli) van een replica in het Haagse Madurodam.  Vanaf drie zijn er ook activiteiten op het plein voor het museum, waar de Koning met familie op 27 april de opening deed. Volgens Schouten - in AD De Dordtenaar - willen veel mensen op die plek zijn waar de Koning was, maar komen niet altijd als betalende bezoeker naar binnen.

Gert Jan Schouten is de opvolger van Ineke Middag, die als hoofd publiekszaken eind juni  afzwaaide. Ze was directeur van het archief, voordat het samen met het Dordrechts Museum, Museum van Gijn en het Hof van Nederland één organisatie ging vormen.

Ook de Telegraaf schrijft over het Hof van Nederland:

Madurodam geeft lesje geschiedenis

Hof van Nederland

Madurodam heeft er een nieuwe experience bij: Het Hof van Nederland. Geïnspireerd op het gelijknamige museum Dordrecht, dat op Koningsdag werd geopend door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De experience gaat  open en is anders dan we van Madurodam gewend zijn. Geen miniatuur, geen kleine Nederlandse wereld, maar een multi-zintuigelijke ervaring van circa vier minuten dit keer.

Hoe het allemaal begon

Het Hof van Nederland vertelt het grote verhaal over waar Nederland begon en neemt bezoekers mee naar een spannend moment in de vaderlandse historie, de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572. Hier werd de basis gelegd voor het Nederland van nu, het Nederland met vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie en een Nederland waarin je kunt zijn wie je bent.

Adres: George Maduroplein 1, Den Haag. www.madurodam.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.