Poppodium Bibelot zoekt herinneringen over 48 jaar op weg naar jubileumjaar 2017

17 juli 2015
Poppodium Bibelot zoekt herinneringen over 48 jaar op weg naar jubileumjaar 2017

DORDRECHT -  Bibelot is het oudste "echte" poppodium van Nederland. Dat zegt de stichting vol trots op de eigen website. Als sociëteit Club Bibelot werd de organisatie opgericht eind 1967. Het poppodium is daarom herinneringen aan het verzamelen over 48 jaar om zo aan (persoonlijke) geschiedschrijving te doen.

Op de website van Bibelot anno 2015 wordt gemeld dat het begon in een (zij) zaaltje van de Verrezen Christus kerk in de wijk Crabbenhof.  De Karmelieten, die ook bekend waren als leraar van het Titus Brandsma College (TBC)., gaven jaren de ruimte. Dat heette toen ook de instuiftijd met een zustersoos van Bibelot, De Tak.  Tonny Klarenaar, Cees J. Verschure staan als oprichters in de boeken en zij behoren ook tot de ereleden van de vereniging Bibelot, die uiteindelijk doorging in een stichtingsvorm.

Alleen Bibelot wist zich van die tijd staande te houden, want binnen een jaar werd verhuisd naar de bovenverdieping aan het Steegoversloot 34. Daar was ruimte vrijgekomen door de sluiting van het Katholiek Militair tehuis (KMT). De penningmeester van het KMT, Willy Wagemakers, werd de eerste bekende penningmeester van Bibelot.

De rechtbank werd de buurman en dat is andere feitelijke historie dan Bibelot op de eigen site meldt. In 1974 kreeg Bibelot er ook de benedenverdieping bij aan het Steegoversloot, maar wierp het uitbreidingsplan van de rechtbank toen al een schaduw  over de toekomstplannen van Bibelot. Uiteindelijk volgde, na veel gedoe, in april 1981 de opening van Bibelot in de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat. Sinds 2013 is Bibelot gevestigd in het Energiehuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.