FC Dordrecht boekt minimale zege op Zeeuwse selectie

18 juli 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft het oefenduel met de Zeeuwse selectie nipt gewonnen. De ploeg uit de Jupiler League won met 2-1 van de amateurs. Jafar Arias was met twee doelpunten de gevierde man aan Dordtse zijde. Bart Deprez deed iets terug namens de Zeeuwen.

De samengestelde amateurploeg maakte überhaupt geen slechte indruk. Al na drie minuten had Pattinama de openingstreffer kunnen maken, maar de spits faalde. Pas enkele minuten daarna liet FC Dordrecht wat van zijn kunnen zien. Nieuweling Arias schoot op doel, maar zijn poging ging net naast. Na een halfuur spelen kwam FC Dordrecht dan wel op een 1-0 voorsprong via een schuiver in de lange hoek van Arias. Een minuut later was het alweer gelijk. Deprez was de doelpuntenmaker. Vlak voor rust viel uiteindelijk de beslissende goal. Arias benutte een strafschop en zorgde dus voor de 2-1.
In het tweede bedrijf had Dordrecht verder uit kunnen lopen tegen de amateurs. Arias was dicht bij zijn derde treffer, maar de spits raakte de lat. In de resterende minuten werden er weinig grote kansen meer gecreëerd door de ploeg van trainer Jan Everse, waardoor beide ploegen met een 2-1 stand in het voordeel van Dordrecht van het veld stapten.
Bron: RTV Rijnmond