Madurodam "kijkt" uit naar opening van Hof van Nederland

19 juli 2015

DORDRECHT / DEN HAAG -  Ook in Den Haag is het 19 juli en daarom wordt er Dordtse historie geopend!  Beleef de historie. Dat is de achtergrond van de eerste attractie van MADURODAM. Dordrecht noemt zich de stad van het begin en in Den Haag wordt weer een bewijs geleverd.

(bron RTV WEST) Het 'Hof van Nederland', de nieuwste attractie van Madurodam in Den Haag, wordt zondagmiddag officieel geopend. De kersverse aanwinst gaat op een eigentijdse manier over het ontstaan van Nederland.

De attractie neemt bezoekers mee naar een spannend moment in de vaderlandse historie. Volgens Madurodam is dat belangrijk, omdat kinderen dan leren hoe Nederland is ontstaan. 'We hebben de Statenzaal uit 1572 nagebouwd. Dé plek waar Nederland begon. En Madurodam begint straks op die plek. Hier zijn we enorm trots op', aldus directeur Joris van Dijk.

De Eerste Vrije Statenvergadering was van 19 juli tot en met 23 juli 1572 in de Statenzaal van het Augustijnenklooster van Dordrecht. Stadhouder Prins Willem van Oranje had die vergadering georganiseerd. In het geheim werden de twaalf steden van Nederland bij elkaar geroepen. Zo begon de opstand tegen de Spanjaarden en ontstond de basis van de republiek.

Testpanel

Anderhalve week geleden stuurde Omroep West een testpanel op pad om het 'Hof van Nederland' alvast te testen. Panelleden Samoa, Yusus en Thijn waren het er unaniem over eens dat de vier minuten durende attractie een tien waard is. Zondag om 13.30 uur wordt het 'Hof van Nederland' officieel geopend

Read more at http://www.omroepwest.nl/nieuws/19-07-2015/offici%C3%ABle-opening-nieuwe-attractie-hof-van-nederland-madurodam-den-haag#UBwmV6IlYEm0v337.99

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.