Chemours bakt voor De Merwelanden

27 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Chemours bakt voor De Merwelanden

DORDRECHT - Medewerkers van chemiebedrijf Chemours brengen op dinsdag 28 juli 200 cup cakes naar woon- en zorgcentrum De Merwelanden. De traktatie is bestemd voor bewoners en personeel. Deze geste van Chemours heeft te maken met de mijlpaal dat het bedrijf al drie jaar lang geen ongevallen met verzuim heeft.

“Veiligheid staat hoog in het vaandel van ons bedrijf,” aldus site manager Marc Reijmers. “We noemen het obsessie met veiligheid. Een veilige werkomgeving is een voorwaarde voor ons bestaan. Als we niet veilig werken kunnen we ook onze producten niet maken.” De voortdurende aandacht voor veilig werken is ook te zien bij de ingang van het bedrijf. Op de lichtkrant staat hoeveel dagen er ongeval vrij gewerkt wordt. Vandaag staat de teller op 1095! Reden voor een klein feestje.

“Veilig werken doen we niet alleen voor ons zelf, maar ook om te zorgen dat onze buren en omwonenden iedere dag veilig terug kunnen keren naar hun huis. Deze maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen we en vandaag willen we dat tonen door ons eigen feestje te delen met bewoners en personeel van De Merwelanden. Veiligheid vieren we samen.”

“Als buren van Chemours stellen we deze actie zeer op prijs,” vertelt Johan Renting, Hoofd Zorg en dienstverlening van De Merwelanden. “Goed dat Chemours samen met bewoners en medewerkers van De Merwelanden stilstaat bij de veiligheid van omwonenden.”

Onder het motto “Heel Chemours bakt…”, hebben vrijwilligers gebak gemaakt in de eigen bedrijfskeuken. Alle 200 cup cakes zijn gebakken volgens recepten van Chris van der Waard, de eigenaar van banketbakkerij Van der Sterre uit Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.