Documentaire over verbouwing De Holland: 'Van gebouw De Holland naar Nationaal Onderwijsmuseum'

04 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Documentaire over verbouwing De Holland: 'Van gebouw De Holland naar Nationaal Onderwijsmuseum'

DORDRECHT - Na jaren in Rotterdam gehuisvest te zijn, opende het Nationaal Onderwijsmuseum 11 juli haar deuren in Dordrecht. De nieuwe locatie is pand De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel.

De Holland, ontworpen door architect Sybolt van Ravensteyn, was ooit een statig pand. Maar meeste Dordtenaren kennen het alleen als winkel van Albert Heijn en Kwantum. Compleet met de zo verfoeide oranje 'bakken' aan de zijkanten. Voor het onderwijsmuseum er haar intrek kon nemen, moest het drastisch gerenoveerd worden.  

RTV Dordrecht volgde de verbouwing op de voet. Van het verwijderen van het bekende beeld tot de officiële opening met minister Jet Bussemaker. Met als resultaat een documentaire die het proces van ruim twee jaar in 30 minuten samenvat.  

'Van gebouw De Holland naar Nationaal Onderwijsmuseum' wordt dinsdag 11 augustus uitgezonden vanaf 18.00 uur  (en wordt ieder uur herhaald). De documentaire is ook te zien via het RTV Dordrecht YouTube-kanaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.