SSKW en Vrijwilligershuis Drechtsteden klaar voor nieuw seizoen

17 augustus 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Na een zomerreces, waarin het pand aan de Spuiweg 93 ’s middags gesloten was, kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties vanaf maandag 17 augustus weer fulltime, van half negen tot vijf uur, gebruik maken van alle activiteiten en diensten van deze organisaties.

Diensten SSKW
Het SSKW heeft een ruim aanbod aan allerlei diensten om vrijwilligersorganisaties op praktische wijze te ondersteunen bij hun werk. Zo is er de vertrouwde Repro-service, hulp bij de financiële en de leden administratie, de VrijwilligersPas, hulp bij het oprichten van een stichting of vereniging, verhuur van vergaderruimte en nog veel meer. Om de verhuur van de (flexibele) werkplekken en kantoortjes te stimuleren, zijn deze vorig jaar helemaal geschilderd en van nieuwe vloerbedekking voorzien. Bij het SSKW kan men ook terecht voor informatie en advies over vrijwilligerswerk, via een persoonlijk gesprek of de rubriek ‘Veelgestelde Vragen’ op www sskw.nl.

Diensten Vrijwilligershuis Drechtsteden
In het Vrijwilligershuis werken MEE Drechtsteden en het SSKW samen aan een bemiddelings- en trainingsaanbod voor vrijwilligers(-organisaties) in de Drechtsteden. Via de website www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl kan men vacatures bekijken voor allerlei soorten vrijwilligerswerk bij de meest uiteenlopende vrijwilligersorganisaties. Er is vooral een tekort aan bestuurders, met name penningmeesters. Vluchtelingenwerk heeft dringend behoefte aan vrijwilligers die vluchtelingen willen helpen om hun weg in de maatschappij te vinden. Maar ook bij sport-, zorg- en culturele organisaties is er genoeg te doen.

Het trainingsaanbod wordt verzorgd door de Vrijwilligersacademie, een onderdeel van het Vrijwilligershuis met een naam die voor zich spreekt. Het seizoen start met de trainingen: Computergebruik voor starters (Windows 7), Excel voor beginners, Netwerken via LinkedIn en Afstand en Nabijheid. Hiervoor kan men zich nog tot 25 augustus inschrijven. Meer informatie is te vinden op www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie/.

Ontmoetingsplek voor Vrijwilligers
Medewerkers van het Vrijwilligershuis vingen signalen op dat vrijwilligers het fijn zouden vinden om elkaar af en toe te ontmoeten. Gezellig koffie drinken, met elkaar praten over het vrijwilligerswerk dat iedereen doet en misschien af en toe een praatje over een onderwerp dat op dat moment de gemoederen bezig houdt. Daarom zal het Vrijwilligershuis binnenkort een aantal inloopbijeenkomsten organiseren. Ook voor mensen die met de gedachte spelen om vrijwilligerswerk te gaan doen, is dat de ideale gelegenheid om eens binnen te lopen, de sfeer te proeven en informatie te vragen. Deze inloopbijeenkomsten zouden overdag maar ook in de avond kunnen zijn. In de wijken of op Spuiweg 93. Nadere informatie volgt op de website en facebook van het Vrijwilligershuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.