De Klockelaer begint donderdag 20 augustus het nieuwe schaakseizoen

18 augustus 2015
De Klockelaer begint donderdag 20 augustus het nieuwe schaakseizoen

DORDRECHT –  Schaken is een middel tot sociaal contact, dat een leven lang mee gaat. Dat past ook helemaal bij overdagschaakvereniging voor ouderen De Klockelaer. Op donderdag 20 augustus begint het nieuwe schaakseizoen aan de Tak van Poortvlietstraat in de wijk Crabbehof.   

Om schaakliefhebbers de kans te geven kennis te maken met de denksport, gebeurt dat altijd op feestelijke wijze, aldus de Klockelaar-club. Hans Berrevoets speelt een zogeheten simultaan: Eén tegen allen en allen tegen één. Berrevoets is drievoudig kampioen van de schaakclub de Willige dame, die op dinsdag 8 september het nieuwe seizoen begint met een snelschaaktoernooi in eigen huis (poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt).

De simultaangever zal ook wat vertellen over de Dordtse geschiedenis en schaakhistorie in het bijzonder. Schaker-schrijver C.Buddingh’ kwam dit jaar weer dichterbij door de biografie Dichter bij Dordt van Wim Huijser. Pank A. Hoogendoorn was  precies een halve eeuw geleden de laatste Dordtse schaker was die deelnam aan het Nederlands Kampioenschap. 

De Klockelaer wijst erop dat de schaaksport in Dordrecht  al eeuwenoud is.. Momenteel zijn er twee verenigingen, SC Dordrecht en schaaksociëteit De Willige Dame.  Zij starten begin september met hun nieuwe clubcompetitie.

De Klockelaer is een competitie voor huisschakers, maar kan ook een aanvulling zijn voor hen die extra willen spelen naast de eigen clubcompetitie. Overigens is de onderlinge ontmoeting op elke donderdagmorgen minstens zo belangrijk als het spelen van de eigenlijke partij. Dat past ook bij het ontspannen karakter van de Klockelaergroep. Inmiddels wordt al meer dan dertig jaar gespeeld in het centrum voor ouderen aan de Tak van Poortvlietstraat 1. Momenteel doen er 28 leden aan de vier seizoenscompetities mee. De Klockelaer voorziet dus duidelijk in een behoefte. De weg naar een gewone schaakclub wordt door mensen die net de regels van deze sport kennen soms als te lastig ervaren. Daarom is het juist mooi dat bij De Klockelaer een ontspannen partijtje schaak kan worden gespeeld. Na verloop van tijd hebben sommige deelnemers daaraan voldoende, maar anderen gaan ook bij SC Dordrecht of De Willige Dame meedoen.

Het Klockelaer-schaak heeft een eigen plek op de website van Tom van Bokhoven: www.tomsschaakboeken.nl . Er wordt gespeeld op donderdagen van 09.30 tot 12.30 uur. Inlichtingen via tel.  6172891.

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.