Het komt er weer aan: het Groot Dordrechts Korenfestival.

20 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Het komt er weer aan: het Groot Dordrechts Korenfestival.

DORDRECHT - Op zaterdag 19 september zingen 65 koren uit volle borst met ruim 2500 zangers het hoogste lied op 9 locaties in Dordrecht.
De hele stad bruist die zaterdag van close harmony, pop, klassieke en religieuze zang, wereldmuziek en shantykoren, kortom van alles wat. En dat evenement belooft toch al gauw zo’n 20.000 bezoekers te ontvangen, want zoveel waren er in 2013 ook.

Tegenwoordig is het Groot Dordrechts Korenfestival één keer in de twee jaar, in het andere jaar is dan het Bachfestival. De organiserende Stichting Bijzondere Concerten maakt er nu dan wel meteen een heel groot festival van met dit jaar naast de koren uit Dordrecht en uit de zeer wijde regio ook internationale deelnemers. Er komen vier koren uit het buitenland, uit Duitsland, Noorwegen, Schotland en Israël, en er treedt ook een “expat”-koor op met 18 verschillende nationaliteiten, het “Internationaal Vrouwenkoor” uit Den Haag. Koren van veraf, bijzonder dichtbij! Die buitenlandse koren zullen in het Dordrechts Museum optreden. Daar is één van de negen podia.

De andere locaties waar de koren zullen optreden zijn weer op vertrouwde plekken, zoals de Augustijnenkerk, waar om 12 uur de officiële opening van het festival zal plaats vinden. Verder zijn er podia op het Scheffersplein en het Groothoofd voor het populaire genre, in de Berckepoort treden jeugd-, jazz- en wereldmuziekkoren op, in de Trinitatiskapel close harmony en ook op het Statenplein en het Bagijnhof zijn nog gevarieerde optredens te zien en te horen. In de voormalige Bonifatiuskerk in de Wijnstraat hoor je religieuze en gospelkoormuziek. Het is uiteraard onmogelijk om alles mee te maken, maar maak er gewoon een dagje “koor hoppen” van! Door de grote variatie kan het een heel afwisselende middag worden.

De Dordtse horeca heeft voor de bezoekers van het Groot Dordrechts Korenfestival bijzondere aanbiedingen. Daarmee steunen ze dit omvangrijke festival, dat het natuurlijk moet hebben van financiële bijdragen van de gemeente Dordrecht en de sponsors uit het Dordtse bedrijfsleven. Dankzij deze steun is het Groot Dordrechts Korenfestival overal gratis toegankelijk. Wel wordt voor het programmaboekje een bijdrage van twee euro gevraagd.

Zet 19 september in je agenda en kijk op www.korenfestivaldordrecht.nl en let binnenkort op nadere berichten over het programma van het Groot Dordrechts Korenfestival 2015.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.