Nieuwe Kalender toont Biesbosch in tekst en beeld

27 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Nieuwe Kalender toont Biesbosch in tekst en beeld

DORDRECHT - Eindelijk is er dan een kalender die geheel en al is gewijd aan de Biesbosch.
Dus: wie het hele jaar van de Biesbosch wil genieten, hoeft er niet elke dag op uit. Door de Biesboschkalender 2016 in huis te halen, kan gewoon thuis de sfeer van het nationaal park worden geproefd. Alle twaalf kalenderbladen bestaan zowel uit een bijzondere opname van het natuurgebied, als uit een korte tekst die beschrijft wat je die maand kunt ervaren als je de Biesbosch zou bezoeken.

Foto’s en tekst zijn van de hand van Wim van Wijk, die al verschillende boeken over de Biesbosch heeft geschreven en nu eindelijk eens gehoor heeft gegeven aan de vraag die hem regelmatig werd gesteld: “Wanneer maak je nu eens een kalénder van de Biesbosch?”
Als bewoner van de Biesbosch heeft hij het voordeel dat hij er vaak op het juiste moment is om die ene bijzondere situatie vast te leggen. Bijvoorbeeld wanneer de dijk om een polder begint over te lopen bij hoog water. Of dat het zo hard stormt dat het water uit de rivier stuift. Of de maan goudgeel ondergaat boven slierten nevel.

Verder bevat de kalender een blad met praktische informatie (zoals schoolvakanties) en handige jaartallen over de Biesbosch, zodat je makkelijk even snel kunt opzoeken wanneer de Biesbosch ook alweer werd uitgeroepen tot nationaal park of in welk jaar de bever er is uitgezet. Ook biedt de kalender de mogelijkheid om elke dag van de maand zelf aantekeningen te maken.

De kalender is 24 x 44 centimeter groot, vormgegeven door Peter Ebben van EbbenTraffic en gedrukt bij Tuijtel in Hardinxveld-Giessendam. Hij is te koop bij boekhandels, Biesboschcentrum Dordrecht, Museum Twintighoeven, Biesbosch MuseumEiland en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Drimmelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.