Creativiteit in de strijd tegen zwerfvuil (1)

01 september 2015 door Hennie van der Zouw
Creativiteit in de strijd tegen zwerfvuil (1)

DORDRECHT - Ruim 400 Dordtse Doorpakkers, Dordtenaren die vrijwillig zwerfvuil opruimen, zijn inmiddels actief in Dordrecht. In alle wijken van de stad wordt enthousiast opgeruimd en de stad wordt steeds schoner en er komt ook steeds minder nieuw vuil bij. De Dordtse Doorpakkers zijn allemaal op hun eigen manier actief. Tony Bruys, een van de Dordtse Doorpakkers, zet zijn creativiteit in om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan.

Tony Bruys
Geen enkele Dordtse Doorpakker is hetzelfde en elke Doorpakker werkt op zijn of haar eigen manier. De een organiseert speciale opruimacties samen met buurtbewoners, de ander richt zich op hele specifieke gebieden waar het meeste vuil weggegooid wordt. Een hele bijzondere aanpak is die van Tony Bruys, een actieve Dordtse Doorpakker. Tony zet zijn creativiteit in om de Dordtenaren bewust te maken van zwerfvuil en de hoeveelheid afval terug te dringen. Door middel van kleine kunstwerken langs de kant van de weg vestigt hij de aandacht op het afval en motiveert hij mensen tot het opruimen van hun vuil. Deze aanpak werpt zijn vruchten af, steeds meer mensen nemen zijn creatieve initiatieven over. Daarnaast werken zijn acties preventief; er wordt steeds minder afval op straat gegooid.

Dordtse Doorpakkers in het zonnetje
De werkzaamheden van de Dordtse Doorpakkers blijven niet onopgemerkt. Het enorme resultaat wat geboekt is, wordt op woensdag 2 september dan ook tijdens een feestelijke bijeenkomst gevierd. Tony Bruys zal tijdens de bijeenkomst zijn nieuwe kunstwerk, The Cleaning Dutchman, onthullen. Wethouder Reynvaan en journalist Kees Thies zullen hierbij aanwezig zijn om met de Dordtse Doorpakkers in gesprek te gaan maar ze vooral ook te complimenteren met de behaalde resultaten.

'n Schone stad… je hebt het zelf in de hand!'
Wil jij ook aan de slag en het zwerfvuil aanpakken? Haal een afvalgrijper bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en sluit je aan bij de Dordtse Doorpakkers. De Dordtse Doorpakkers worden door Duurzaamheidscentrum Weizigt vanuit de campagne “ ’n Schone stad.. je hebt het zelf in de hand! ” ondersteund met handige tips, advies en gratis materialen om het ruimen van zwerfvuil gemakkelijker en leuker te maken. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.