Dordtse Raadslieden gaan ook dit jaar weer de wijk in

04 september 2015 door Hennie van der Zouw
Dordtse Raadslieden gaan ook dit jaar weer de wijk in

DORDRECHT - Zaterdag 12 september viert Nederland de Dag van de Democratie. De Dordtse raadsleden gaan dit jaar de wijk in om jong en oud te betrekken bij de lokale politiek. Op 19 september is de afsluitende bijeenkomst in het Stadhuis.

Op 12 september zal Ben Corino om 12.30 uur op het Stadhuisplein het startschot geven voor een 'Week van de Democratie' in Dordrecht. Raadsleden trekken dan met ideeënbussen de wijk in. Deze ideeënbussen worden op zes plaatsen in de stad neergezet en blijven daar de hele week staan. Iedereen die een idee heeft voor de wijk of voor de stad kan zijn of haar idee in deze ideeënbus meegeven aan de politiek. Er is ook een digitale ideeënbus beschikbaar op: www.dordrecht.nl/weekvandedemocratie.

Lagere scholen uit deze zes wijken in Dordrecht zullen van 14 tot en met 18 september het Democracity-spel spelen, waarbij leerlingen spelenderwijs kennismaken met het werk van het stadsbestuur.

Op zaterdag 19 september halen raadsleden de ideeënbussen weer op uit de wijk en brengen deze naar het Stadhuis. Daar kiezen de raadsleden in een veiling de beste ideeën. Raadsleden kunnen dit idee adopteren.

Zaterdag 19 september zijn er tussen 13.30 en 15.30 uur naast de veiling nog tal van andere leuke activiteiten op het Stadhuis waarvoor alle inwoners zijn uitgenodigd. Zo zullen er onder meer een film en foto's getoond worden met de resultaten van het Democracity-spel, is er een politieke bingo, een ontdekkingstocht door het Stadhuis, een ontmoeting met raadsleden en andere leuke verrassingen.

Alle Dordtenaren zijn welkom om hun ideeën aan de raad mee te geven en mee te doen met de activiteiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.